Google Search Globe: bekijk wereldwijde zoekacties op een wereldbol
Redactie

google search globeVlak voor het weekend hebben we een leuke tip voor Google-fans, om op je desktop te bekijken. Dus leg even je Android-smartphone of -tablet aan de kant en leun achterover om de Google Search Globe te bewonderen. De zoekmachine van Google heeft elke dag miljoenen en misschien wel miljarden zoekacties te verwerken. Ze hebben daarvan een Search Globe gemaakt, waarmee je kunt zien hoeveel mensen wereldwijd aan het zoeken zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Zelf zegt Google niet om hoeveel zoekacties het exact gaat, maar het gaat dan ook vooral om de mooie plaatjes. De kleuren geven aan in welke taal de zoekactie is uitgevoerd. De website is alleen te bekijken in browsers die WebGL ondersteunen, zoals Google Chrome. De Search Globe werd vandaag aangekondigd en is gemaakt door het Google Data Arts Team met behulp van WebGL. Dit is een nieuwe technologie waarbij de hardware van je computer wordt aangewend om snelle 3D-graphics te genereren.

Op de Google Code Blog kun je meer lezen over de technologie achter de Google Search Globe. Zoals je ziet wordt er in Europa, de VS en Azië fanatiek gezocht, maar in werelddelen met minder internetverbindingen (en minder elektriciteitsvoorzieningen) is het nogal stilletjes. Je kunt de Search Globe ook op je eigen website invoegen, zoals je hieronder kunt zien:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.