Google Search Globe: bekijk wereldwijde zoekacties op een wereldbol

Redactie
6 mei 2011, 17:00
1 min leestijd
Google Search Globe: bekijk wereldwijde zoekacties op een wereldbol
google search globe

Vlak voor het weekend hebben we een leuke tip voor Google-fans, om op je desktop te bekijken. Dus leg even je Android-smartphone of -tablet aan de kant en leun achterover om de Google Search Globe te bewonderen. De zoekmachine van Google heeft elke dag miljoenen en misschien wel miljarden zoekacties te verwerken. Ze hebben daarvan een Search Globe gemaakt, waarmee je kunt zien hoeveel mensen wereldwijd aan het zoeken zijn.

Zelf zegt Google niet om hoeveel zoekacties het exact gaat, maar het gaat dan ook vooral om de mooie plaatjes. De kleuren geven aan in welke taal de zoekactie is uitgevoerd. De website is alleen te bekijken in browsers die WebGL ondersteunen, zoals Google Chrome. De Search Globe werd vandaag aangekondigd en is gemaakt door het Google Data Arts Team met behulp van WebGL. Dit is een nieuwe technologie waarbij de hardware van je computer wordt aangewend om snelle 3D-graphics te genereren.

Lees verder na de advertentie.

Op de Google Code Blog kun je meer lezen over de technologie achter de Google Search Globe. Zoals je ziet wordt er in Europa, de VS en Azië fanatiek gezocht, maar in werelddelen met minder internetverbindingen (en minder elektriciteitsvoorzieningen) is het nogal stilletjes. Je kunt de Search Globe ook op je eigen website invoegen, zoals je hieronder kunt zien:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu