De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google betaalt 200.000 dollar aan vinders van bugs in Android

Jarno Stinissen
30 januari 2016, 20:22
1 min leestijd
Google betaalt 200.000 dollar aan vinders van bugs in Android

Google heeft 200.000 dollar uitbetaald aan mensen die bugs in Android hebben gevonden. Zelf kun je ook bugzoeker worden.

Lees verder na de advertentie.

Google Security Rewards

Vorig jaar juni heeft Google de Android Security Awards geïntroduceerd. Het idee achter dit programma is dat mensen die bugs of veiligheidslekken in Android aantreffen voor de melding hiervan een beloning krijgen van Google. De hoogte van dit bedrag kon verschillen door de ernst van een bug. Een kleine fout kon 500 dollar opleveren, terwijl een grote fout met duidelijke rapportage maar liefst 8000 dollar kon opleveren. Google kijkt nu terug op dit programma en in een half jaar is er maar liefst 200.000 dollar uitbetaald aan bugzoekers.

Google Security Rewards

Het Google Security Rewards-programma bestaat al sinds 2010 voor de andere platformen van Google. Android is in juni 2015 toegevoegd en dat was een goede keuze. In totaal is tot eind december dus al 200.000 dollar uitbetaald, waarbij de grootste losse betaling 37.500 dollar aan een enkele onderzoeker was. In totaal is er in 2015 over het volledige Google Security Rewards-programma maar liefst 2 miljoen dollar uitbetaald.

In 2015 vond Tomasz Bojarski de meeste bugs van Google, een flinke 70 stuks. Eén van die bugs zat zelfs in het Google-formulier om een melding over een bug te maken. Oeps.

Zelf meedoen

Je kunt zelf ook proberen bugs op te sporen en die vervolgens aan Google melden om daar geld mee te verdienen. Daar hangen wel wat voorwaarden aan vast. Zo moet je de allereerste zijn die de bug heeft gevonden en deze vondst direct aan Google melden. Vul in dit formulier je bug in.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu