De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Dit moet je weten over de eerste Google Shop ter wereld

Redactie
11 maart 2015, 15:23
1 min leestijd
Dit moet je weten over de eerste Google Shop ter wereld

Google heeft zijn eerste fysieke winkel onder zijn eigen naam geopend. De Google Shop is gevestigd in het  pand van  retailer Currys aan de Londense Tottenham Court Road, die barst van de elektronicazaken.

Lees verder na de advertentie.

Google Shop: kopen, leren en spelen

De insteek van eerste Google Shop is vergelijkbaar met die van de Apple Store. Ook hier kun je terecht voor producten, workshops en antwoorden op vragen. De Shop verkoopt onder meer Android-smartphones en -tablets, Chromebooks en Chromecasts en geeft klanten de mogelijkheid om deze voor aanschaf uitgebreid te testen.

Daarnaast kun je in de Google Shop terecht voor workshops over de apps en diensten van Google, op eenzelfde manier als Apple dit doet in zijn winkels. Met zogenoemde ‘Virtual Space Camps’ wil Google kinderen de basisprincipes van programmeren leren en leraren en ouders kunnen op hun beurt nieuwe educatieve tools uitproberen.

Ook is er een enorm projectiescherm dat je kunt gebruiken om in Google Earth de wereld te verkennen. Op de Doodle Wall kun je digitale graffiti spuiten en in de Chromecast Pod zijn  video’s van Google Play Films en YouTube te bekijken.

Mocht je binnenkort Londen bezoeken, dan is het zeker de moeite waard om naar Tottenham Court Road te gaan. Of en wanneer er Google Shops in andere landen verschijnen, is niet bekend. Google heeft al eens eerder geëxperimenteerd met fysieke winkels, maar de Chromezone (ook in Londen) en Androidland (Australië) waren geen succes.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's