De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google Shortcuts maakt populaire functies beter vindbaar

Thomas Haenen
21 maart 2017, 16:55
2 min leestijd
Google Shortcuts maakt populaire functies beter vindbaar

Van weersvoorspellingen tot verkeersinformatie tot vluchtgegevens, steeds meer gegevens kun je gemakkelijk via Google zoeken. Met Google Shortcuts moet dat nog een stukje simpeler worden.

Lees verder na de advertentie.

Google Shortcuts

Google barst onderhand uit zijn voegen met de vele functies die het bedrijf biedt. Je kunt nu al een grote hoeveelheid informatie opvragen via de Google-app op je smartphone, maar dan moet je wél net op de hoogte zijn van de juiste zoektermen. Dat wordt vanaf nu iets makkelijker met Google Shortcuts, een overzicht van de vele diensten die het bedrijf biedt.

De Google Shortcuts worden toegevoegd aan de Google-app voor Android. Zodra je de app opent krijg je nog altijd de bekende zoekbalk, inclusief updates van je favorietes over onderwerpen die voor jou interessant zijn. Daar tussenin staat nu echter ook een klein balkje met snelkoppelingen naar Google-diensten. In Google’s voorbeeld zien we onder andere links naar weersvoorspellingen en restaurants in de buurt.

Geen extra apps vereist

Tik je op het pijltje rechts van de vier icoontjes, dan wordt je naar een langer overzicht van vrijwel alle Google-diensten gebracht. Vanuit daar kun je direct Google Translate, sportsuitslagen, zoeken naar tankstations in de buurt, je mail en eigenlijk alles wat je maar kan bedenken.
Er zijn zelfs enkele spelletjes en easter eggs verstopt tussen de Shortcuts: zo kun je Google vragen om een muntje op te werpen, je kunt boter-kaas-en-eieren spelen of verschillende dierengeluiden oproepen.

Een druk op de knop opent in de meeste gevallen niet een compleet nieuwe app, maar toont je relevante resultaten in de Google-app zelf. Zo kun je door op ‘Sport’ te zoeken een overzicht krijgen van de tussenstanden bij je favoriete teams.

De Google Shortcuts worden uitgerold naar de Android- en iOS-versies van de zoekapp, alsmede Google in je browser. Amerikaanse gebruikers zijn als eerste aan de beurt maar binnen enkele maanden zou de feature voor iedereen beschikbaar moeten zijn.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu