Google Sky Map maakt tijdreizen mogelijk

Redactie
18 november 2010, 12:43
2 min leestijd
Google Sky Map maakt tijdreizen mogelijk
time-travel

Ben je benieuwd hoe de nachthemel eruit zag op de dag dat je werd geboren? In de nieuwste versie van Google Sky Map voor Android kun je een tijdreis maken. Net als het verkeer op een snelweg razen sterren niet allemaal met dezelfde snelheid om de kern van het Melkwegstelsel. Sterren veranderen dus onderling van positie. In een mensenleven is dit nauwelijks te merken, maar wanneer je honderden jaren vooruit of achteruit in de tijd reist, dan zijn de verschillen veel groter. Grote Beer lijkt niet meer op een steelpannetje en de jager Orion ziet eruit als de klokkenluider van de Notre Dame.

In de nieuwe versie van Google Sky Map kiest een gebruiker een datum, waarna de nachthemel van die dag zichtbaar is. De applicatie gebruikt de GPS-functie om de locatie te berekenen.

Lees verder na de advertentie.

sky-map

Er is één nadeel: tijdreizen is maar mogelijk van 1900 tot 2100. Kortom, grote veranderingen zijn er niet te zien. Wanneer Google besluit om de tijdsperiode te verlengen, dan wordt het pas echt interessant. “We kunnen dan zien hoe keizer Caesar de sterrenhemel boven het oude Rome observeerde”, zegt Kevin Serafini van Google, die meehielp met het inbouwen van de nieuwe functie.

Google Sky is het resultaat van Google’s twintig procent-beleid. Werknemers mogen één dag in de week besteden aan een eigen project. Zo ontstond Gmail en zag Google Sky het licht. “Veel bedrijven moedigen mensen aan om innovatief te zijn, maar ze missen enkele belangrijke elementen”, legt Alan Eustace van Google uit. “Wij proberen de ideeënbus-mentaliteit te voorkomen.”

Eustace: “Het bestuur zou Google Sky Map nooit kiezen als the next big thing, maar daarnaast is er niemand in het bestuur die zegt: ‘hey, laten we dat niet doen’.”

Google Sky Map is gratis te downloaden in de Android Market. De applicatie is beschikbaar voor telefoons met Android 1.6 of hoger.

Bron: USA Today

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu