De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google brengt automatische antwoorden naar WhatsApp, Messenger en andere chat-apps

Thomas Haenen
14 februari 2018, 11:01
2 min leestijd
Google brengt automatische antwoorden naar WhatsApp, Messenger en andere chat-apps

De Smart Reply-functie van Inbox en Google Allo komt binnenkort naar meer berichtendiensten. Een experimentele divisie van Google hoopt de functie straks aan meer Android-apps toe te voegen.

Lees verder na de advertentie.

Smart Reply-app laat je sneller reageren

Lang niet elk gesprek vereist ellenlange reacties terug. Soms hoef je alleen maar een berichtje te sturen dat je iets later bent voor een afspraak, of moet je instemmend of afwijzend reageren op een verzoek. Om je de moeite van het typen te besparen, beschikken sommige Google-apps daarom al een tijdje over de Smart Reply-functie. Deze komt nu ook naar andere apps.

Smart Reply zit vooralsnog alleen in chat-app Allo en mail-app Inbox. Onderaan elk gesprek vind je drie of vier suggesties voor antwoorden die passen bij het laatste bericht dat je hebt ontvangen. Bij sommige apps kun je zelfs direct vanuit de notificaties reageren op een binnenkomend bericht, zonder de app zelf te openen.

Smart Reply-app

Een behoorlijk handige functie, maar helaas zijn apps als Allo stukken minder populair dan WhatsApp en Facebook Messenger. Daarom zijn er in de praktijk maar weinig mensen die er gebruik van maken. Als het aan Area 120 ligt, een experimentele divisie van Google, komt daar binnenkort verandering in. Het bedrijf werkt aan een nieuwe app ‘Reply’ die de functionaliteit toevoegt aan bestaande chatdiensten, waaronder WhatsApp, Slack en Facebook Messenger.

Bètaversie beschikbaar

Reply wordt nu al onder een select groepje gebruikers getest. Verloopt die test succesvol, dan is de app of functionaliteit straks waarschijnlijk beschikbaar voor een breder publiek. Na installatie krijg je automatisch Smart Reply-suggesties te zien in je notificaties van bijna alle populaire chat-apps. De suggesties worden niet in de apps zelf getoond; die kan Google niet zomaar aanpassen.

Daarnaast is Reply ook gericht op het slimmer filteren van je berichten. Zo kun je een Niet Storen-modus activeren voor onderweg. Zit je in de auto, dan zet Reply je toestel op stil en krijgt iedereen die je probeert te bereiken een bericht dat je even niet bereikbaar bent. Ben je op vakantie, dan kun je ook een afwezigheidsbericht instellen.

Mocht je Reply alvast willen testen, dan kun je je aanmelden via dit formulier van Area 120. Niet alle geïnteresseerden worden uitgenodigd: mogelijk moet je wachten tot de app klaar is voor het grote publiek.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu