Waarom Google zijn eigen smartwatches uitbrengt in 2017

Thomas Haenen
14 oktober 2016, 9:11
2 min leestijd
Waarom Google zijn eigen smartwatches uitbrengt in 2017

Google brengt begin volgend jaar eindelijk zijn eigen Android Wear-apparaten uit. Deze Google smartwatch zal al snel in de winkels moeten liggen – en dit is waarom.

Lees verder na de advertentie.

‘Google smartwatch komt volgend jaar’

De smartwatches van Google worden in het eerste kwartaal van 2017 aangekondigd, zo claimt de doorgaans betrouwbare telecomlekker Evan Blass op Twitter. Volgens Blass zijn beide wearables voorzien van Android Wear 2.0, dat rond dezelfde tijd verschijnt.

Op een bijgevoegde foto zien we twee wearables die al eerder uitlekten en die intern de ‘Swordfish’ en ‘Angelfish’ zouden heten. De Swordfish is het kleinere instapmodel en zou vooral bedoeld zijn voor simpele fitnesstracking en het ontvangen van notificaties.

Google Swordfish en Angelfish

De Angelfish is iets groter en kan ook zonder smartphone gebruikt worden, door de ondersteuning van 4G. Ook is deze variant waarschijnlijk voorzien van gps-ondersteuning en een hartslagmonitor. Overige specificaties van beide wearables zijn nog onbekend.

Dat Google begin volgend jaar eindelijk zijn eigen Android Wear-apparaten uitbrengt is niet heel verrassend, maar wel broodnodig. Android Wear werd inmiddels ruim twee jaar geleden aangekondigd maar is vooralsnog weinig succesvol. Dit jaar verschijnen er, op de Asus ZenWatch 3 na, eigenlijk geen wearables met het besturingssystemen. Fabrikanten als LG, Huawei en Sony hebben vooralsnog weinig succes gehad met hun wearables.

Android Wear 2.0

Met Android Wear 2.0 hoopte Google een herstart te maken en de smartwatchmarkt een nieuwe impuls te geven. Met deze nieuwe versie beschiken wearables over losstaande apps en kunnen ze ook goed functioneren zonder een smartphone in de buurt. Dat maakt ze meer geschikt om mee te nemen tijdens het sporten. Android Wear 2.0 laat echter lang op zich wachten. De aangekondigde release van deze zomer werd niet gehaald, en werd onlangs teruggeduwd naar begin 2017. De Angelfish en Swordfish zullen moeten bewijzen dat het nieuwe Android Wear nog genoeg potentieel heeft voor de toekomst.

Lees het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu