De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google smartwatch in de maak’

Redactie
31 augustus 2013, 16:52
1 min leestijd
‘Google smartwatch in de maak’
google smartwatch

Een Google smartwatch is mogelijk in de maak. De internetgigant heeft een jaar geleden WIMM overgenomen, een bedrijf dat zich specialiseert in smartwatches en draagbare technologie. WIMM heeft eerder een Android-smartwatch (zie foto links) ontwikkeld waarna het bedrijf vrij snel na de release zijn deuren sloot. Alle sociale media-accounts waren plotseling weg en niemand had meer van het bedrijf gehoord. “We zijn een exclusieve samenwerking aangegaan voor onze technologie”, aldus WIMM toentertijd. Nieamand zocht er echter achter dat het toen nog vrij onbekende bedrijf door Google werd overgenomen.

Lees verder na de advertentie.

Google smartwatch door WIMM?

Het is zeer waarschijnlijk dat Google in samenwerking met WIMM aan een eigen Google smartwatch werkt. WIMM is onderdeel geworden van het Android-team binnen Google en het plotselinge afstappen van Andy Rubin als hoofd van Android wordt opeens wat duidelijker: Rubin voegt zich mogelijk bij het Google smartwatch-team. Hoewel dat natuurlijk speculatie is, lijkt dit een valide reden waarom Rubin zo plotseling wegging als hoofd van Android.

Verdere specificaties of informatie over de vermeende Google smartwatch blijven uit, maar het lijkt dat na Apple, Microsoft, Sony, Samsung en een reeks andere fabrikanten nu ook Google aan de strijd om de smartwatch mee gaat doen.

Al eerder lekten de Galaxy Gear specificaties uit, de aankomende smartwatch van Samsung. Ook ging de Omate TrueSmart in de verkoop via Kickstarter, een zeer interessante Android-smartwatch die geheel zelfstandig kan werken.

via: Gigaom

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu