‘Google bezig met eigen smartwatch, nieuwe Pixel-telefoons en Pixel Buds’

Michel van 't Klaphek
10 mei 2018, 19:21
2 min leestijd
‘Google bezig met eigen smartwatch, nieuwe Pixel-telefoons en Pixel Buds’

Google neemt het heft in eigen handen en presenteert in oktober een eigen Pixel-smartwatch. Daarnaast gaan we de Pixel 3 (XL) en nieuwe Pixel Buds op het jaarlijkse evenement zien.

Lees verder na de advertentie.

‘Google-smartwatch, Pixel 3 (XL) en nieuwe Pixel Buds in de maak’

Dat zegt telecominsider Evan Blass op basis van anonieme, doch welingelichte bronnen. Net nadat de rook van Google I/O is opgetrokken, beginnen de geruchten over het Google-evenement in oktober alweer. Steevast presenteert de zoekmachinegigant hier haar nieuwste producten. Dat zal dit keer niet anders zijn, zo claimt Blass.

Google-smartwatch

Het meest opvallende nieuws is dat Google volgens hem dit jaar met een eigen Pixel-smartwatch komt, die natuurlijk op Wear OS draait. Momenteel maken enkel andere fabrikanten, zoals Motorola, slimme horloges voor het Google-platform. Door zelf smartwatches te gaan produceren is het goed mogelijk dat Google een fors kritiekpunt op Wear OS, namelijk de matige ondersteuning, wil aanpakken.

Lees ook: Opinie: Wear OS heeft meer nodig dan een naamsverandering

Google gelooft wel in Wear OS

Alhoewel er tijdens de I/O-conferentie niet werd stilgestaan bij Wear OS, lijkt het er dus op dat Google wel in het platform gelooft. Dit vermoeden wordt versterkt door het nieuws dat Qualcomm bezig is met chipsets maken voor nieuwe generatie slimme horloges.

Ook interessant: Wear OS heeft toch toekomst: dunnere smartwatches opkomt met nieuwe Qualcomm-chip

Daarnaast meldt Blass dat de Pixel 3 en Pixel 3 XL in oktober gepresenteerd worden. Details over de toestellen zijn nog niet beschikbaar. Tot slot gaan we op het evenement nieuwe Pixel Buds zien. Op de eerste versie kwam de nodige kritiek. Zo vonden velen de draadloze oordopjes niet lekker zitten, matige audio afleveren en bovenal te duur.

De komende tijd komen ongetwijfeld meer details over de nieuwe Pixel-producten naar buiten. Op de hoogte blijven? Download dan de Android Planet-app, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu