‘Google smartwatch met Google Now binnen enkele maanden te koop’

Google smartwatchDe Google smartwatch zou binnen enkele maanden al op de markt kunnen verschijnen. Dat blijkt uit nieuwe informatie die het doorgaans zeer betrouwbare The Wall Street Journal in handen heeft gekregen. Velen verwachten van Google dat zij al aan een slim horloge werken, maar lang niet iedereen dacht dat de Google smartwatch binnen een aanzienlijke tijd van “enkele maanden” op de markt zou verschijnen.

De Google smartwatch zou nauw samenwerken met Google Now, de slimme zoekassistent van de internetgigant. De verwachting is dat het slimme horloge natuurlijk ook samenwerkt met de Nexus 5 en andere smartphones met een specifieke Android-versie.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google smartwatch: hoe en wanneer?

Google NowVolgens de laatste geruchten is de Google smartwatch binnen enkele maanden gereed voor de verkoop. Het apparaat zou in staat zijn om met andere apparaten als een smartphone te communiceren. Ook zou het slimme horloge zuinig met zijn energie moeten omgaan. Dit is één van de grootste valkuilen van bijvoorbeel de Galaxy Gear, de huidige smartwatch van Samsung. Een Pebble heeft hier door een speciaal e-ink-scherm minder last van.

Met een smartwatch kan de informatie van Google Now, zoals actuele vertrektijden, afspraken en andere informatie die op dat moment relevant is, op de Google smartwatch worden getoond. Hierdoor hoeft de gebruiker niet constant zijn smartphone te pakken en te ontgrendelen.

Verder is er nog niets bekend over het uiterlijk, de releasedatum of prijs van de smartwatch.

Lees ook Google Now: alles wat je moet weten

via

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.