De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google brengt begin 2017 twee eigen smartwatches uit

Rick van der Veer
23 december 2016, 10:31
2 min leestijd
Google brengt begin 2017 twee eigen smartwatches uit

Google heeft bevestigd twee smartwatches te gaan lanceren in het eerste kwartaal van volgend jaar. De horloges zullen geproduceerd worden door andere bedrijven in nauwe samenwerking met Google.

Lees verder na de advertentie.

Google smartwatches 2017

Google zal in het eerste kwartaal van 2017 twee smartwatches op de markt gaan brengen. De slimme horloges worden vergelijkbaar met een Nexus-smartphone geproduceerd: een bedrijf maakt ze en Google zet zijn software er op. De twee Google smartwatches verschenen eerder al in geruchten, maar zijn nu bevestigd door een medewerker van Google.

Google smartwatches 2017

De twee nieuwe horloges worden tegelijk met Android Wear 2.0 gepresenteerd en hebben ieder een eigen formaat. Het kleinere model, met codenaam Swordfish, zou vooral gericht zijn op het lezen van notificaties en het bijhouden van fitnessdoelen. Het grotere broertje, Angelfish, zou ook zonder smartphone gebruikt kunnen worden dankzij zelfstandige apps. Dit horloge wordt dan ook voorzien van 4G- en gps-ondersteuning en een hartslagmeter. Bovendien krijgen beide horloges ondersteuning voor Google Assistant en Android Pay met Wear 2.0.

Angelfish en Swordfish worden de eerste smartwatches met Android Wear 2.0. Nadat de horloges in de winkels liggen krijgen ook bestaande smartwatches een update naar deze versie. De meeste recent uitgekomen horloges vallen onder de toestellen die bijgewerkt zullen worden, waaronder de Moto 360 2015, LG G Watch en de Asus ZenWatch 3.

Meer fabrikanten

Google is niet het enige bedrijf dat smartwatches met Android Wear 2.0 uit gaat brengen in 2017. Ook andere partners van het bedrijf zullen met nieuwe hardware komen in het nieuwe jaar. Ondanks dat Android Wear niet het succes heeft waarop Google gehoopt had blijft het bedrijf doorwerken aan het platform. Consumenten zouden vooral voorgelicht moeten worden over het nut van een slim horloge, want dit zou volgens Google de grootste reden zijn voor veel mensen om niet te investeren in een smartwatch.

Lees het laatste nieuws over Android Wear

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu