De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Gerucht: Google maakt twee eigen Android Wear-horloges

Wouter Nijsen
7 juli 2016, 9:34
2 min leestijd
Gerucht: Google maakt twee eigen Android Wear-horloges

Google werkt naar verluidt aan twee eigen smartwatches die draaien op Android Wear 2.0. De horloges zouden na de nog onaangekondigde Nexus-toestellen moeten  verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

`Google smartwatches in ontwikkeling`

Volgens het doorgaans betrouwbare Android Police zijn er twee Android Wear-horloges in ontwikkeling bij Google. Het zou gaan om de `Angelfish` en `Swordfish`, die beide een rond scherm hebben en waar er – zoals bij de Moto 360 – geen zwarte balk aan de onderkant zit, waar de sensoren achter verborgen worden.

De Angelfish zou qua design wat weg hebben van de Moto 360 (2015) en LG Urbane LTE en een diameter van 43,5 millimeter hebben. Ook is de Angelfish met een dikte van ruim 14 millimeter een vrije forse smartwatch, wat komt door de grotere accu. Het horloge zou verder beschikken over gps, 4G-ondersteuning en een hartslagmeter, waardoor het gemakkelijk zonder smartphone kan werken.

android wear 2.0 aangekondigd

De Swordfish is het kleinere horloge van de twee (42 millimeter) en zou het meeste lijken op de Pebble Time Round, maar wel dunnere schermranden hebben. Met 10,6 millimeter is hij een stukje dunner, waarbij de behuizing wel wat ronder is. Opvallend is dat de smartwatch kan worden bediend met een soort kroon, waarover de Apple Watch bijvoorbeeld ook beschikt.

Het is nog onduidelijk wanneer de smartwatches van Google worden onthuld, maar vermoedelijk gebeurt dit na de aankondiging van de nieuwe Nexus-toestellen, die waarschijnlijk door HTC worden gemaakt. Ook is de namen zijn nog onbekend, maar het is aannemelijk dat de smartwatches onder de Nexus-naam worden uitgebracht. Wel zegt Android Police dat ze de Google Assistant ondersteunen en Nexus-watchfaces krijgen, waarmee je sneller notificaties kunt checken.

Meer over Android Wear

Als gezegd draaien de Google-smartwatch op Android Wear 2.0, dat tijdens Google I/O 2016 uit de doeken werd gedaan. Android Wear 2.0 brengt onder meer een nieuw design en laat watchfaces informatie uit alle apps op je pols tonen.

Daarnaast krijgen we de mogelijkheid om op meerdere manieren te reageren op berichten. Voorheen was het enkel mogelijk om op een bericht te reageren met je stem, maar in Wear 2.0 is ook een toetsenbordje aanwezig, die ook je handschrift zal herkennen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu