Google Sooner: Android zoals het vroeger was

Redactie
5 mei 2012, 22:53
1 min leestijd
Google Sooner: Android zoals het vroeger was
google-sooner

Als je pas recent met Android bent begonnen, kun je je misschien moeilijk voorstellen hoe de wereld er in 2007 uitzag. De iPhone was al aangekondigd, maar nog niet op de markt. Google was al bezig met een eigen telefoons, maar leek vooral geïnteresseerd in BlackBerry-achtige apparaten. Ontwikkelaar Steven Troughton-Smith is een bekende naam in de wereld van appontwikkelaars. Hij kreeg een van de eerste Android-prototypes in handen, de Google Sooner (2007).

Deze draait op een Android-firmwareversie uit mei 2007. Het is interessant om te zien hoe anders Android er op dat moment uitzag, vergeleken met wat we nu kennen. Toen Google Android aankondigde, draaide het op een BlackBerry- of Nokia E-type toestel (zie video hieronder), gebouwd door HTC. Een touchscreen en Wi-Fi zaten er nog niet op.

Lees verder na de advertentie.

google-android-scherm

Een homescreen was er nog niet. Wel waren een grote klok en een zoekbalk voor Google Search aanwezig. Interessant: er was een Note Pad-app aanwezig, die later weer verdween. De rekenmachine was een grappige uitvoering, met papierrol. Om door de apps te bladeren zul je het toetsenbord moeten gebruiken. Er was wel een All Applications-scherm, maar dat was destijds een aparte app. De gebruikerservaring was totaal anders, het hele systeem was bedacht met een platform als Symbian in gedachten. Leuk om te lezen.

Hieronder zie je hoe Google Android in november 2007 demonstreerde. Daarbij werd de M3-versie van Android gedemonstreerd, waarin allerlei aanpassingen werden gedaan zodat er tóch een touchscreen in de Android-toestellen kon worden toegepast:

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu