De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Hoe Google met SOS Alerts helpt in noodsituaties

Thomas Haenen
25 juli 2017, 16:42
2 min leestijd
Hoe Google met SOS Alerts helpt in noodsituaties

De Google-zoekresultaten en Google Maps worden uitgebreid met SOS Alerts. Deze nieuwe functie biedt ondersteuning in noodsituaties.

Lees verder na de advertentie.

Zo werken Google SOS Alerts

De SOS Alerts verschijnen in beeld zodra je via Google of Google Maps informatie opzoekt over een ramp, noodsituatie of ander onheil. Boven de zoekresultaten verschijnt dan een rode balk met de laatste updates, noodnummers en andere mogelijke relevante informatie.

De getoonde gegevens zijn sterk afhankelijk van je locatie. Zit je bijvoorbeeld in het getroffen gebied, dan laat Google je weten hoe dichtbij het gevaar is. Ook staat er informatie van overheidsinstanties over hoe je het beste veilig kunt blijven. Zit je wat verder weg van het gebied, dan staat er hoe je geld kunt doneren aan hulporganisaties die assisteren. Ook worden er tweets van ooggetuigen en artikelen van nieuwssites getoond.

In Google Maps worden voortaan rode icoontjes getoond nabij rampplekken, om je te waarschuwen. Met een druk op het icoontje verschijnt er meer informatie in beeld. Daarnaast wordt er real-time informatie getoond over het verkeer en afgesloten wegen rond de rampplek, zodat je snel een accurate vluchtroute vindt.

Geen Google SOS Alerts in Nederland

Vooralsnog zijn de SOS Alerts slechts in twaalf landen beschikbaar, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Japan, Mexico en Australië. In Europa is de functie nog niet beschikbaar, maar de verwachting is dat de SOS Alerts op termijn naar meer landen worden uitgebreid. Vooralsnog kunnen we in Nederland in ieder geval terugvallen op NL Alert, de waarschuwingsdienst van de overheid.

Een speciaal team van Google beslist welke gebeurtenissen in aanmerking komen voor een SOS Alert, zo heeft het bedrijf laten weten aan de BBC. Wat daarvoor precies de criteria zijn, is onduidelijk. Ook is niet bekend hoe groot het team precies is.

Lees het laatste nieuws over Google

Bronnen: Google-blog, BBC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu