De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Google overweegt overname SoundCloud voor 500 miljoen dollar’

Erwin Vogelaar
4 januari 2017, 19:01
2 min leestijd
‘Google overweegt overname SoundCloud voor 500 miljoen dollar’

Gaat Google SoundCloud overnemen? Het bedrijf zou er over nadenken om 500 miljoen dollar te betalen voor de audiodienst. Het is alleen nog niet helemaal duidelijk waarom Google dit zou willen doen.

Lees verder na de advertentie.

Google SoundCloud

SoundCloud is opzoek naar een koper. Vorig jaar waren er al besprekingen met Spotify, maar die zijn uiteindelijk op niets uitgelopen. Daarom zoekt het Berlijnse bedrijf verder. De huidige kanshebber is Google. Dit stellen bronnen tegenover website Music Business Worldwide. SoundCloud had vorig jaar nog gehoopt voor 1 miljard dollar overgenomen te worden door Spotify, maar het bedrag zou nu eerder rond de 500 miljoen dollar liggen.

google soundcloud

SoundCloud heeft op dit moment 175 miljoen gebruikers op zijn audioplatform. Het platform wordt voornamelijk gebruik door onafhankelijke artiesten om hun muziek te uploaden en te verspreiden. Ook is SoundCloud een steeds belangrijker platform voor het uploaden van podcasts. Maar wat zou Google met SoundCloud kunnen doen? Het is goed mogelijk dat Google SoundCloud alleen wil kopen voor het talent achter het bedrijf of voor de grote gebruikersgroep, of is er toch meer?

Op dit moment heeft Google uiteraard Google Play Music voor audio, waar het muziek en podcast op aanbiedt. SoundCloud zou als een losse dienst kunnen blijven bestaan en een plek bieden waar gebruikers audio naar kunnen uploaden om met de wereld te delen. Zie het als een soort YouTube van de audio, met de kracht van Google’s algoritmes er achter om de producties beter te vinden te maken. De naam ‘Google SoundCloud’ klinkt alvast goed, maar het is ook goed mogelijk dat het gewoon bij ‘SoundCloud’ blijft.

Mocht deze overname niet doorgaan, dan krijgt SoundCloud het moeilijk. Het bedrijf heeft het namelijk erg lastig met de concurrentie op de markt. SoundCloud Go, een abonnement waarmee je zonder advertenties en offline de dienst kunt gebruiken, was geen succes.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's