Met Google Springboard krijgt Android zijn eigen universele zoekfunctie

Thomas Haenen
18 juli 2016, 12:02
2 min leestijd
Met Google Springboard krijgt Android zijn eigen universele zoekfunctie

Google Springboard laat zakelijke gebruikers hun mail, documenten, contacten en meer in één keer doorzoeken. De universele zoekfunctie voor Android wordt vooralsnog slechts mondjesmaat uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

Google Springboard

Hoewel Google bekend staat als zoekbedrijf, is het juist op dit gebied dat Android het flink moet afleggen tegen Apple’s iOS. Android-toestellen hebben geen makkelijke manier om al je bestanden te doorzoeken, zeker niet als deze bestanden verspreid zijn over meerdere apps. Dat gaat juist wel makkelijk met de universele zoekfunctie van de iPhone die alles verzamelt onder één zoekknop.

springboard

Met Google Springboard lijkt het bedrijf eindelijk stappen te zetten om die zwakke plek aan te pakken. De nieuwe Android-app doorzoekt niet alleen mail, maar ook documenten op Google Drive, Google Groepen, je kalender en je agenda. Vrijwel elk onderdeel van je Google-account kan Springboard dus doorzoeken.

De app biedt verschillende filteropties, zodat je bijvoorbeeld enkel naar contacten of juist alles behalve je mail kan doorzoeken. Op de startpagina van de app is een overzicht te vinden van alle documenten en pagina’s die je recent hebt aangepast.

Google Springboard invite vereist

Er kleven vooralsnog twee grote nadelen aan Springboard. De applicatie zou op dit moment bedoeld zijn voor Google Apps for Work-gebruikers, gebruikers met zakelijke accounts dus. De Gmail of Google Drive van je privé-account doorzoeken zit er niet in. Of Google de functie op een later moment uitrolt naar alle gebruikers is nog niet bekend.

Zelfs met die zakelijke account kun je echter nog niet direct met Springboard aan de slag. Google nodigt slechts selecte groepen gebruikers uit voor de dienst. Er is bovendien geen plek om een invite aan te vragen.

Google geeft geen details over de verdere uitrol van Springboard. Vermoedelijk zal de dienst later dit jaar beschikbaar zijn voor een grotere groep gebruikers, al is nog onbekend of Google Springboard ook voor niet-zakelijke accounts zal verschijnen.

Google Springboard downloaden

Springboard is al wel in de Play Store te vinden en werkt op elke smartphone met Android 4.2 Jelly Bean of nieuwer. Er is 3,8MB opslagruimte vereist. Zonder uitnodiging kun je de app echter niet gebruiken.

Download Google Springboard in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu