De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Game-uitgevers kunnen abonnementen aanbieden op Google Stadia

Dennis de Vries
11 juni 2019, 13:55
2 min leestijd
Game-uitgevers kunnen abonnementen aanbieden op Google Stadia

Uitgevers van games kunnen op Google Stadia hun eigen abonnementen aanbieden. Dat laat het hoofd van Googles aankomende streamingdienst voor games weten op gamebeurs E3. Hoe het precies werkt en wat het gaat kosten, is nog niet bekend.

Lees verder na de advertentie.

Extra abonnementen op Google Stadia

Game-uitgevers krijgen op Google Stadia de mogelijkheid hun eigen subscription models toe te voegen aan het platform. Met zo’n abonnementsconstructie zou het bijvoorbeeld mogelijk worden om een vast terugkerend bedrag te betalen om alle games van één ontwikkelaar te spelen. Dat liet het hoofd van de aankomende game-streamingdienst van Google, Phil Harrison, weten tijdens een interview op de gamebeurs E3.

Harrison gaf niet veel details, maar zei wel dat we op korte termijn uitgevers gaan zien die hun eigen abonnementen via Google Stadia aanbieden. “Dat ondersteunen we op ons platform en we gaan hier te zijner tijd wat aankondigingen over krijgen.”

google stadia abonnementen

Abonnementen op grote uitgevers

Harrison gaf direct aan dat hij niet verwacht dat elke uitgever met een eigen abonnement op de proppen zal komen. Het wordt volgens hem meer iets voor grote namen, die meerdere games op het platform aanbieden. Voor zover nu bekend is Ubisoft het nadrukkelijkst aanwezig op Google Stadia. Deze uitgever heeft aangekondigd zes spellen beschikbaar te maken voor het platform. Check hier een overzicht van alle games die naar Google Stadia komen. Mogelijk kondigen ook andere grote uitgevers, zoals EA en Rockstar, binnenkort aan titels beschikbaar te maken voor Stadia.

Het maakt de prijzen voor Googles streamingdienst wel iets ondoorzichtiger. Vorige week maakte Google de prijzen voor Google Stadia bekend. Google levert zijn ‘Netflix voor games’ in twee opties. Vanaf november is het Stadia Pro-abonnement beschikbaar. Dat kost 10 euro per maand en biedt een aantal oudere games die onbeperkt te spelen zijn. Nieuwe titels kun je daar los bij kopen. Een gratis basisversie, waarbij elke game afzonderlijk gekocht moet worden, komt in 2020 beschikbaar.

Daar komt nu dus mogelijk een derde prijsoptie bij, waarbij je je kunt abonneren op een specifieke uitgever. Het is onbekend of zo’n specifiek abonnement in plaats van, of juist bovenop een Stadia Pro-abonnement komt. Ook is er nog niets bekend over de prijzen, welke uitgevers gebruik gaan maken van deze mogelijkheid en wat ze precies bieden aan hun abonnees.

Lees meer over Google Stadia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu