De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Google Stadia nu beschikbaar: deze games kun je spelen

Michel van 't Klaphek
19 november 2019, 18:01
2 min leestijd
Google Stadia nu beschikbaar: deze games kun je spelen

Google Stadia is vanaf nu beschikbaar in Nederland. Gebruikers met een Founder’s Edition kunnen direct met 22 games aan de slag, waaronder Destiny 2 en Red Dead Redemption 2. De gratis versie van Google Stadia verschijnt in 2020.

Lees verder na de advertentie.

Google Stadia beschikbaar in Nederland

Het is zover. Vanaf nu kun je Google Stadia in Nederland gebruiken. Met deze dienst speel je consolewaardige games zonder zelf een pc, PlayStation of Xbox in huis te hoeven halen. In plaats daarvan stream je games naar je Chromecast, laptop, smartphone of tablet. Google Stadia is nog niet beschikbaar voor iedereen, maar enkel voor mensen die een Founder’s Edition hebben besteld. Een Pro-abonnement, waarmee je in 4K gamet, kost 9,99 euro per maand.

Google Stadia preview

Was je er vroeg bij met het aanschaffen van een Stadia Founder’s-pakket of Premiere-uitvoering? Dan krijg je het instappakket wellicht vandaag geleverd. Als je de afgelopen weken pas een Google Stadia Premiere Edition hebt gekocht, is het onwaarschijnlijk dat deze ook vandaag verschijnt.

Je kunt vanaf vandaag 22 games spelen, waaronder Assassin’s Creed: Odyssey, Mortal Kombat 11 en Red Dead Redemption 2. Alhoewel Google Stadia weleens ‘Netflix voor games’ wordt genoemd, klopt dit maar gedeeltelijk. De meeste spellen moet je namelijk nog ‘gewoon’ los aanschaffen. Wel krijgen Pro-leden korting op titels. Destiny 2 (inclusief alle uitbreiding) en Samurai Showdown zijn voor Pro-leden zelfs gratis speelbaar.

→ Bekijk hier het overzicht van Google Stadia-games

‘Gratis’ Google Stadia in 2020

Google Stadia is een project in uitvoering. Er missen daarom een hoop functies bij de release. Zo is het onmogelijk om games te delen met familie, werkt de dienst alleen op de Chromecast Ultra en is de pc-kwaliteit nog niet maximaal. Tijdens onze Google Stadia preview gaf het bedrijf aan deze functies doorlopend toe te voegen.

Vanaf 2020 rolt de gratis versie van Google Stadia uit. Je kunt vanaf dan kosteloos games streamen via de servers van het zoekmachinebedrijf, maar moet deze spellen wel eerst los aanschaffen. Bovendien kun je games niet op maximale kwaliteit spelen en ontvang je geen korting op titels.

Tot slot kun je op dit moment als Pro-lid alleen gamen op Googles eigen Pixel-smartphones (vanaf de Pixel 2). In de toekomst worden meer smartphones ondersteund. Op een later moment publiceren wij onze Google Stadia review. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis Android Planet-app!

Lees meer over Google Stadia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu