De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Voorproefje: Zo gaat Google Stadia eruitzien op de Chromecast

Michel van 't Klaphek
10 november 2019, 13:22
2 min leestijd
Voorproefje: Zo gaat Google Stadia eruitzien op de Chromecast

We moeten nog iets meer dan een week wachten tot de officiële release, maar we weten nu al hoe Google Stadia eruitziet op de Chromecast. Een van de eerste testers heeft namelijk een foto van de streamingdienst voor games online gezet.

Lees verder na de advertentie.

Eerste beelden: zo ziet Google Stadia voor de Chromecast eruit

Op 19 november komt Google Stadia uit. Vanaf die datum kunnen Pro-leden onbeperkt games streamen. Achter de schermen wordt Google Stadia echter al langer getest. Een van deze eerste gebruikers heeft een foto van de ‘Netflix voor games’ op Reddit geplaatst. Hiermee krijgen we een voorproefje van hoe het gaat werken.

google stadia chromecast

De foto laat zien hoe het thuisscherm van Google Stadia eruitziet op een Chromecast. Alhoewel het plaatje vaag is, kunnen we er enkele conclusies uit opmaken. Het eerste dat opvalt is de lijst met games onderaan het beeld. Google Stadia houdt bij welke titels je onlangs hebt gespeeld en toont deze op het beginscherm, zodat je direct verder kunt spelen na het opstarten.

Hierbij wordt het spel dat je het laatst hebt gespeeld op de achtergrond getoond. In het geval van bovenstaande foto is Red Dead Redemption 2 dus de meest recent gespeelde game. Daarnaast zien we op de foto dat het spel “Worm Game” wordt vergezeld door een badge met daarop de tekst “Pro”. Waarschijnlijk geeft Google Stadia hiermee aan welke spellen onderdeel zijn van de abonnementsdienst.

Ook interessant: Borderlands, Cyberpunk en 16 andere games komen naar Google Stadia

Over Google Stadia

Je kunt Google Stadia gratis gebruiken, maar dan moet je ze wel eenmalig kopen. Als Pro-lid betaal je 10 euro per maand, maar krijg je wel enkele extra’s. Niet alleen kun je games in hogere 4K-resolutie afspelen, ook krijg je toegang tot ‘gratis’ games. Het specifieke aanbod is nog onduidelijk, maar Google heeft bekendgemaakt dat in ieder geval Destiny 2 inclusief dlc beschikbaar wordt.

Zonder Pro-abonnement kun je met Google Stadia eveneens onbeperkt gratis games streamen, maar lever je in op kwaliteit. Zo is de resolutie teruggebracht naar 1080p en is het geluid in stereo, in plaats van de 5.1-variant bij het Pro-abonnement. Vanaf 2020 kunnen mensen zonder abonnement aan de slag met Google Stadia. De Google Stadia-controller werkt voorlopig enkel draadloos met een Chromecast.

Lees het laatste nieuws over Google Stadia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu