De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Stadia-controller werkt vooralsnog alleen draadloos met Chromecast

Colin Baak
17 oktober 2019, 9:31
2 min leestijd
Google Stadia-controller werkt vooralsnog alleen draadloos met Chromecast

Google Stadia wordt 19 november gelanceerd. Om gebruik te kunnen maken van deze gamingdienst heb je een Stadia-controller nodig. Draadloos gamen is daarmee mogelijk, maar bij de release werkt dit alleen in combinatie met een Chromecast Ultra.

Lees verder na de advertentie.

Speciale Google Stadia-controller

In maart van dit jaar werd Google Stadia gepresenteerd. Daarmee stream je games op al je apparaten. De spellen draaien op de servers van Google, waardoor je geen dure console of computer meer nodig hebt.

Ook toonde de zoekgigant een speciale controller, de Stadia-controller. Daarmee maak je verbinding met hetzelfde wifi-netwerk als waar je de games over streamt. Zo speel je elke game moeiteloos zonder vertraging,  zo stelt Google. Een potje Assassin’s Creed spelen kan zo heerlijk via een computer, smartphone of Chromecast. Dat blijkt echter toch wat anders te liggen.

→ Lees alles over Google Stadia

Google Stadia

Alleen draadloos met Chromecast Ultra

Bij de lancering werkt de controller alleen draadloos in combinatie met een Chromecast Ultra. Dat heeft Google stilletjes genoemd in een disclaimer die door 9to5Google werd ontdekt. Gebruikmaken van Google Stadia op een smartphone, laptop of computer in combinatie met de controller moet bedraad. Voor die verbinding gebruik je een usb-c-kabel. In een post op Reddit gaf Google wat meer duiding.

Zo noemde het bedrijf dat ze eerst de volledige focus wilde leggen op het gamen op een groot scherm; dat moet namelijk perfect zijn. Een logische keuze wel, want daarmee moet het opboksen tegen Sony en Microsoft met hun consoles. Wanneer de Stadia-controller draadloos gekoppeld kan worden aan andere apparaten, is echter nog de vraag.

Google Stadia vanaf 19 november

Vanaf 19 november 18.00 uur (Nederlandse tijd) kunnen de eerste gamers gebruikmaken van de dienst. Dat geldt echter alleen voor leden die het speciale Founder’s Edition-pakket hebben aangeschaft. Daardoor krijgen zij vroege toegang tot Stadia en kunnen zij als eerste een nickname kiezen. Vanaf 2020 moet de dienst breder uitrollen en voor iedereen beschikbaar komen.

Het laatste nieuws over Google Stadia

Bronnen: 9to5Google, Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu