Zo haal je het Google Stadia-instappakket in huis, en dit zit erbij

Michel van 't Klaphek
7 juni 2019, 8:56
2 min leestijd
Zo haal je het Google Stadia-instappakket in huis, en dit zit erbij

Met de Google Stadia Founder’s Edition haal je alles in huis om games zonder console in 4K naar je tv te streamen. Het instappakket bevat alles wat je nodig hebt en is vanaf nu te reserveren.

Lees verder na de advertentie.

Google Stadia Founder’s Edition bestellen in Nederland

In november komt Google Stadia uit in Nederland. Je kunt dan gamen op tv’s met een Chromecast, Google Pixel 3-smartphones en op de Pixelbook (die niet in Nederland verkrijgbaar is). Heb je geen Chromecast of Google Pixel? Dan is het instappakket van Google Stadia voor jou.

Met de Google Stadia Founder’s Edition haal je namelijk in één keer alles in huis om zonder console te kunnen gamen. Ook downloadwachttijden behoren dan tot het verleden. Het instappakket is vanaf nu te reserveren en dit zit erbij:

  • Een Chromecast Ultra;
  • Een speciale editie van de Stadia-controller in het nachtblauw;
  • Destiny 2, de shooter van Bungie, inclusief alle dlc en uitbreidingen;
  • Drie maanden toegang tot Stadia Pro;
  • Een cadeaubon van drie maanden zodat een vriend(in) het Pro-abonnement gratis kan uitproberen;
  • Als eerste je eigen spelersnaam op Google Stadia uitkiezen.
Google Stadia Founder's-edition

Dit moet je weten

Het hele pakket kost 129 euro en is vanaf nu te reserveren via de website van Google. Wanneer je nu bestelt, wordt de Chromecast Ultra en toebehoren in november bij je thuis bezorgt. De unieke Stadia-controller in nachtblauw is alleen verkrijgbaar als onderdeel van het Founder’s-pakket en niet los verkrijgbaar. Een ‘normale’ Stadia-controller in het wit, zwart of klavergroen kost 69 euro.

Er zijn straks twee abonnementsvormen van Googles gamedienst. Stadia Pro verschijnt in november, kost 10 euro per maand en streamt games in 4K-kwaliteit.  Vanaf 2020 komt daar een gratis versie bij, Stadia Base, waarbij de maximale resolutie 1080p is. Vermoedelijk heb je voor deze instapversie niet langer een Chromecast Ultra nodig, maar voldoet een gewone Chromecast.

Googles ‘Netflix voor games’ komt deze november uit in Nederland. Het Stadia Pro-abonnement kost tien euro per maand en geeft je toegang tot een selectie van gratis games die je in 4K-resolutie kunt streamen. De meeste spellen zul je echter los moeten kopen. Check ons overzicht voor alle games voor Google Stadia.

Lees meer over Google Stadia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast Ultra
Google Chromecast Ultra

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu