Deze games speel je later dit jaar via Google Stadia
Erwin Vogelaar

Google heeft tijdens de Game Developer Congress zijn gameplannen onthuld met een focus op streamen. Deze games speel je straks via Google Stadia.

Deze Google Stadia games speel je binnenkort

Na een succesvolle test met Project Stream, is Google klaar om het streamen van games breed uit te rollen. Dat gebeurt met Stadia: de mogelijkheid om op elk apparaat met een Google Chrome-browser de nieuwste games te spelen in de hoogste resolutie. Lees meer over Google Stadia.

Er is nog maar van een handjevol games bekend dat ze naar Stadia komen. Onder andere Ubisoft, Square-Enix, Bethesda en 2K Games gaan met de technologie aan de slag. Daarnaast heeft Google eigen studio Stadia Entertainment opgericht. Dit zijn de games die Google op het podium liet zien en dus zo goed als bevestigd zijn.

1. Assassin’s Creed: Odyssey

Uiteraard is Assassin’s Creed: Odyssey speelbaar via Stadia. Dit nieuwste deel in de succesvolle serie van Ubisoft werd gebruikt om Project Stream te testen. In de game stap je in de sandalen van held Alexios of Kassandra en stap je het oude Griekenland binnen om te moorden en mensen te helpen. De game straalt in de hoeveelheid content en is zelfs na honderd uur spelen nog leuk.

2. DOOM: Eternal

Schietspel DOOM is bevestigd voor Stadia. Dat is opvallend, want DOOM is een razendsnelle game waarin het draait om snel reageren op allerlei monsters om je heen. De game komt volledig met 4k-resolutie, 60 fps en hdr naar Stadia. Ontwikkelaar iD Software haalt dus alles uit het platform. Dit is een game die moet laten zien hoe goed Stadia echt werkt, met zo min mogelijk vertraging.

stadia games

3. Tomb Raider

De moderne Tomb Raider-games lijken naar Stadia te komen. Vergeleken met de Tomb Raider-games van vroeger, krijgt Lara Croft in deze drie games meer vrijheid in een soort open wereld. Daarin jaagt, klimt en vecht ze. Natuurlijk moeten er ook tombes worden ontdekt.

4. NBA2K

Ook sportfans kunnen natuurlijk bij Stadia terecht. Onder andere basketbalgame NBA2K lijkt naar het platform te komen. Tijdens de presentatie liet Google de sportgame zien om de YouTube-functies te presenteren.

Geruchten

Vlak voor het evenement hintte Google via icoontjes naar andere games. Daar leek onder andere Skyrim, Red Dead Redemption 2, Metal Gear Solid V en een Monopolie-game tussen te zitten. Echt zeker is dit echter niet. Later dit jaar krijgen we meer informatie over de games die je via Stadia kunt spelen.

Tot dan is er ook op Android een hoop te spelen. Check de beste Android-games van februari maar eens.

Lees meer over Google Stadia

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.