Live: kijk vanavond naar Google Stadia Connect met deze stream

Thomas Haenen
6 juni 2019, 16:05
2 min leestijd

Vanavond doet Google zijn plannen voor Stadia uit te doeken. Wil je alles weten over de releasedatum, prijzen en andere details van de streamingdienst voor games? Check dan de livestream.

Google Stadia livestream: zo kijk je mee

Google Stadia werd in maart onthuld, maar veel details gaf het zoekbedrijf toen nog niet prijs. Vanavond licht Google daarom opnieuw een tipje van de sluier op. Vanaf 18:00 Nederlandse tijd vindt ‘Google Stadia Connect’ plaats. Tijdens deze livestream belooft Google details over de releasedatum en prijs te delen. Ook worden er meer games getoond die je via Stadia kan spelen.

Meekijken kan met onderstaande stream vanaf 18:00 uur. Verdere details over het evenement zijn onbekend. Zo weten we niet hoe lang de presentatie duurt, wie er spreken en of er ook details voor de Nederlandse markt worden bekendgemaakt. Natuurlijk kun je na afloop van de presentatie terecht op Android Planet voor een uitgebreide samenvatting.

Met Stadia Connect neemt Google een voorschot op E3, dat volgende week in Los Angeles plaats vindt. Tijdens die jaarlijkse gamebeurs tonen Nintendo, Microsoft en andere grote ontwikkelaars hun belangrijkste titels voor de komende maanden. “Dit nieuws kan niet wachten op #E3”, zo belooft Google in de aankondiging van Connect.

Wat is Google Stadia?

Stadia is een nieuwe online dienst van Google, waarmee je games kan streamen. Verspreid over de hele wereld heeft Google immers datacentra staan, gevuld met de allerbeste hardware. Wil je een game spelen, dan maak je verbinding met een server waarop die games staan. Vervolgens ontvang jij in feite een livestream van je gekozen game, die speelbaar is net als elk ander spel.

De streamingdienst werkt volgens Google op elk apparaat dat YouTube ondersteunt. Op je laptop of desktopcomputer speel je gewoon via een tab in Chrome, op je smartphone of tablet gebruik je de Stadia-app die later in 2019 verschijnt.

Lees meer over Google Stadia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu