De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Testen maar: Google Stadia nu te gebruiken op veel meer smartphones

Colin Baak
12 juni 2020, 10:32
2 min leestijd
Testen maar: Google Stadia nu te gebruiken op veel meer smartphones

Vanaf nu is het mogelijk om Google Stadia te testen op veel meer smartphones dan voorheen. De enige eis daarvoor is dat de Stadia-app op jouw toestel draait.

Lees verder na de advertentie.

Google Stadia: testen maar

Google Stadia is de bekende streamingdienst voor games van de zoekgigant. De dienst was op verschillende apparaten te gebruiken, waaronder een select aantal smartphones. Google heeft nu echter bekendgemaakt dat het voor veel meer mensen mogelijk is om te gamen via hun smartphone.

De enige vereiste daarvoor is dat de Google Stadia-app op je toestel staat, zo is te lezen in een eigen blog. Het gaat om een test, waarbij Google vervolgens aan gebruikers vraagt om feedback achter te laten over de game-ervaring. Een smartphone hoeft dus niet in de lijst te staan met officiële Stadia-ondersteuning.

Google Stadia

Stadia-app voorzien van update

De app is ook voorzien van een update, waardoor het mogelijk is om te spelen via het touchscreen. Google zegt dat er in de toekomst meer updates volgen om de bediening te verbeteren. Deze ‘try touch gamepad’-mogelijkheid selecteer je in het menu, waarna het in elke Stadia-game te gebruiken is.

→ Download Stadia in de Play Store (gratis)

Verder laat Google weten dat er officiële Stadia-ondersteuning is toegevoegd voor een flink aantal OnePlus-toestellen. Zo kun je ook aan de slag met de gamedienst op de OnePlus 5 en 5T. Ook de OnePlus 6, 6T, OnePlus 7, 7 Pro en OnePlus 7 Pro 5G bieden ondersteuning. Tot slot is Stadia vanaf nu ook officieel te gebruiken op de OnePlus 7T, 7T Pro en 7T Pro met 5G-ondersteuning.

Meer over Google Stadia

Meer weten over de gamingdienst van Google? Check dan onze uitgebreide Google Stadia-pagina. Check ook de lijst van te spelen games en lees meteen hoe de Google Stadia-app precies werkt. Heb je problemen met Stadia, bekijk dan even deze lijst van problemen en bijbehorende oplossingen.

Bron: Stadia Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu