Google Stadia: twee gratis games in december voor Pro-leden

Colin Baak
27 november 2019, 10:57
2 min leestijd
Google Stadia: twee gratis games in december voor Pro-leden

Google heeft bekendgemaakt welke twee spellen Pro-leden gratis krijgen in december. Ook is de Buddy Pass-functionaliteit nu beschikbaar. Daarmee kun je een vriend drie maanden kennis laten maken met Google Stadia.

Lees verder na de advertentie.

Google Stadia Pro: twee gratis games in december

Als Pro-lid van Google Stadia betaal je 9,99 euro per maand om te kunnen gamen via de nieuwe dienst van Google. Voor dat bedrag speel je games in een hoge 4K-resolutie en 5.1-geluid, al is dat niet bij elke game het geval. Daarbij kun je verschillende games ook met korting aanschaffen. Tot slot krijg je regelmatig toegang tot gratis games.

De zoekgigant heeft nu bekendgemaakt dat gebruikers van zo’n abonnement twee gratis spellen krijgen in december. Het gaat om Farming Simulator 19 en Tomb Raider: Definitive Edition. In het eerste spel kun je het boerenleven ontdekken, gewassen verbouwen en vee houden. De Tomb Raider-game is een bekende uit de reeks en is voorzien van alle uitgebrachte uitbreidingen.

Google Stadia - gratis games

Hoeveel games je gratis krijgt per maand als Pro-lid laat Google in het midden. Het was al bekend dat Pro-leden gratis Destiny 2: The Collection konden spelen. Vlak voor de release van Google Stadia op 19 november werd daar ook Samurai Shodown aan toegevoegd.

Als je al één van de twee spellen heb gekocht en minder dan twee uur hebt gespeeld, kun je het aankoopbedrag terugvragen. Google is echter welwillend. Als je deze twee games langer hebt gespeeld, heb je deze ronde ook recht op een volledige terugbetaling. Daarvoor kun je contact opnemen met Stadia Support.

Buddy Pass geactiveerd

Ook heeft Google de Buddy Pass-functionaliteit geactiveerd. Daarmee kun je een vriend(in) drie maanden lang kennis laten maken met Google Stadia. Google gaf eerder aan dat deze functie niet vanaf het begin aanwezig zou zijn, maar binnen twee weken na lancering toegevoegd zou worden.

Google Stadia Buddy Pass

Stadia mist nog meer functionaliteit vanaf de release, die in de toekomst toegevoegd wordt. De gratis variant van Stadia zal in 2020 beschikbaar worden. Met zo’n account kun je games spelen in een maximale resolutie van 1080p. Android Planet heeft al wat eerste indrukken opgedaan, die check je in onze uitgebreide Google Stadia preview.

Lees het laatste nieuws over Google Stadia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu