‘Met Stamp gaat Google Snapchat achterna voor nieuwsvoorziening’

Erwin Vogelaar
5 augustus 2017, 9:50
2 min leestijd
‘Met Stamp gaat Google Snapchat achterna voor nieuwsvoorziening’

Google Stamp moet nieuws visueel naar de zoekresultaten in Google Zoeken brengen, in de stijl van Snapchat Discovery.

Lees verder na de advertentie.

Google Stamp is Googles antwoord op Snapchat Discovery

Verschillende functies van Snapchat worden de afgelopen jaren door andere partijen gekopieerd. Meestal laten bedrijven als Facebook zich door de sociale kant van de app inspireren. Google lijkt echter meer geïnteresseerd te zijn in de manier waarop Snapchat Discovery nieuws verspreidt.

Met het op Snapchat lijkende Google Stamp wil Google nieuws visueel presenteren in de zoekresultaten van Google Zoeken. Dit meldt The Washington Post, dat zelf benaderd is om deel te nemen aan dit nieuwe project. Mogelijk wordt Stamp volgende week al onthuld.

google stamp

De naam Stamp lijkt een verwijzing te zijn naar Googles AMP-technologie. AMP, of Accelerated Mobile Pages, zijn mobielvriendelijke websites die razendsnel laden. De focus van Stamp ligt ook op smartphones. De ‘st’ van stamp verwijst naar ‘stories’, of verhalen.

Voor de nieuwscontent is Google in gesprek met partijen als The Washington Post, CNN, Vox Media, Time en meer. Deze merken zijn allemaal Amerikaans. Het is dus waarschijnlijk dat de dienst eerst enkel in de Verenigde Staten lanceert. Apple News, de nieuws-app voor iOS-apparaten, is bijvoorbeeld ook nog steeds niet in Nederland te gebruiken.

De partijen die meedoen, maken voor Stamp verhalen die bestaan uit slides waar de gebruiker doorheen swipet. Deze slides bevatten foto’s, video’s en tekst, net zoals in Snapchat. Deze beelden duiken op in de zoekresultaten van Google Zoeken, maar de kans is groot dat ze later ook op andere plekken verschijnen. Het is voor de nieuwspartijen ook mogelijk om de verhalen op eigen websites te publiceren.

Volgens bronnen die dichtbij het project staan, weet Google nog niet zeker welk type advertenties voor deze verhalen gebruikt worden. De kans is groot dat bij het swipen door het nieuws er soms een dia met reclame tussen zit.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu