De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo geef je Googles webdiensten een Star Wars-sausje

Redactie
23 november 2015, 11:22
1 min leestijd

Google speelt op verschillende van zijn websites in op de komst van de nieuwe Star Wars-film The Force Awakens. Je kunt onder meer een Star Wars-filter over je  profielfoto leggen en de thema’s van verschillende diensten aanpassen.

Lees verder na de advertentie.

Google Star Wars thema’s

In samenwerking met Lucasfilm en Disney, twee van de producenten van Episode VII, werd google.com/starwars ontwikkeld. Op de site  kun je voor de Lichte (Jedi) of Duistere Kant (Sith) kiezen, waarna een bijpassende filter over je profielfoto wordt gelegd en apps zoals Gmail, Google Maps en YouTube worden aangepast aan het pad dat jij gekozen hebt.

google star wars

Zo wordt  in Google Maps het  pictogram  van Street View vervangen door een Stormtrooper en geeft een X-Wing aan op welke locatie je je bevindt. Google Agenda meldt wanneer  de nieuwe Star Wars-film in de bioscoop verschijnt, in Chrome kun je een Star Wars-extensie toevoegen en het thema van Gmail wordt aangepast aan de kant die jij hebt gekozen. Verder zijn onder meer Waze, Chromecast, Inbox, Google Translate en Google aangepast. Tot slot zijn  een aantal easter eggs verstopt in de  Google Star  Wars pagina’s. Heb jij ze al gevonden?

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu