Google start in Nederland met Google Shopping

google shoppingGoogle Shopping heeft niet meteen iets met Android te maken, maar het is een belangrijke ontwikkeling bij Google, die ook lezers van Androidplanet zal interesseren. Google heeft namelijk de dienst Shopping in Nederland uitgerold. Het plan is om winkeliers en consumenten direct met elkaar in contact te brengen. Je krijgt snel algemene informatie over winkels te zien, kunt producten en prijzen vergelijken en kijken waar een bepaald product te koop is. Via de Google-homepage komt Google Shopping de komende dagen geleidelijk voor iedereen beschikbaar. Denk dus niet dat er iets mis is, als je het vandaag nog niet ziet.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Google Shopping is bedoeld om meer verkeer naar webwinkels te krijgen. Dit resulteert uiteindelijk in een hogere omzet voor ondernemers. Je kunt de producten van webwinkels bekijken, maar ze verschijnen ook op de pagina’s van Google.nl zelf in het blokje ‘Winkelresultaten’.

Binnen een paar dagen zal in de linkerkolom ook een linkje ‘Shopping’ zichtbaar worden, waarmee je alleen zoekresultaten uit Google Shopping kunt laten weergeven. Winkeliers kunnen via het Google Merchant Center artikelen invoeren die ze via hun webwinkel aanbieden. De Consumentenbond levert reviews voor de productpagina’s.

De volgende stap? Een Android-app waarmee je de producten meteen vanaf je telefoon kunt bestellen?

Zelf proberen: Google Shopping

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.