Google stelt firmware-update 1.1 eindelijk beschikbaar voor Android developertelefoon (ADP1)

Redactie
10 maart 2009, 10:35
2 min leestijd
Google stelt firmware-update 1.1 eindelijk beschikbaar voor Android developertelefoon (ADP1)
dev g1 android

Eigenaren van de developerversie van de G1 kunnen eindelijk firmware 1.1 op hun toestel installeren. De update geeft verbeteringen op het gebied van POP3-mailaccounts, e-mailnotificaties, de wekfunctie, kaarten en spraakgestuurde zoekopdrachten. Google heeft ook uitgelegd hoe het komt dat je op de ADP1 geen betaalde applicaties kunt installeren. De update biedt er maar een beperkte oplossing voor: je kunt met de ADP1 nu wel betaalde Android-applicaties kopen, met uitzondering van applicaties die voorzien zijn van kopieerbeveiliging.

En dat betekent, dat het overgrote aanbod van betaalde applicaties nog steeds buiten bereik blijft van de gebruikers. Nu is die kopieerbeveiliging van Android-applicaties bijzonder zwak, zodat ontwikkelaars eigenlijk geen reden hebben om het te gebruiken. Eigenaren van een ADP1 weten ongetwijfeld een manier om de beveiliging te omzeilen, maar het blijft zuur dat je voor $400 een toestel voor ontwikkelaars koopt, dat werd gepresenteerd als een apparaat zonder beperkingen.

Lees verder na de advertentie.

De update voor de ADP1 is in essentie hetzelfde als de RC33-update die de afgelopen dagen beschikbaar kwam voor gebruikers van de T-Mobile G1.

Google legt als volgt uit waarom het nog steeds niet mogelijk is om het complete aanbod van betaalde applicaties te installeren:

Many developers are concerned about the unauthorized redistribution of their applications, so they make use of the copy-protection feature (known as “forward locking“) which prevents applications from being copied off devices. However, developer phones like the ADP1 allow for unrestricted access to the device`s contents, making it impossible to enforce copy protection. As a result, the Market application on such devices is not able to access copy protected apps, whether they are free or paid. If you choose to add copy protection when you upload your application to the Android Market, then you won`t be able to test it on the ADP1`s Android Market client. Your application will always be accessible to users who have standard configurations though, and if your application (whether it is free or paid) is not copy-protected it will appear on all devices, including developer configurations.

Voor wie dit toestel niet kent: de ADP1 is een ontwikkelaarstoestel zonder simlock, die je rechtstreeks bij Google kunt kopen voor $399. Het biedt roottoegang en de mogelijkheid om nieuwe systeem-images te flashen. De Android Dev Phone 1 (ADP1) is qua uiterlijk gelijk aan de T-Mobile G1, maar heeft een lichtere kleur en een grafische opdruk op de achterkant.

Meer info: Google Developersblog

Categorie: Firmware
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's