Google stelt maximumprijs voor Android-applicaties op $200

Android tasGoogle heeft een maximumprijs vastgesteld voor betaalde applicaties die via Android Market worden aangeboden. Bij de App Store van Apple ligt het maximum op $999,99 wat al een aantal zinloze applicaties opleverde zoals I Am Rich. Deze applicatie toonde alleen een glimmende edelsteen maar moest wel $999,99 kosten. Bij Google ligt de grens een stuk lager: maximaal $200 mag je voor een Android-applicatie vragen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Voor zakelijke applicaties kan het nodig zijn om meer dan $200 voor een applicatie te vragen, maar de kans dat echt zakelijke aanbieders als Oracle of SAP iets voor Android ontwikkelen is niet zo groot. Wat de regels betreft is Google niet zo streng: alles wat aan de fatsoensnormen voldoet mag op Android Market worden verkocht, ook als de applicatie in essentie niets waard is.

Er zijn nog meer regels voor applicaties die je via Android Market wilt kopen of verkopen:

  • Je kunt een gekochte applicatie binnen 24 uur retourneren
  • Opnieuw installeren van gekochte applicaties is gratis
  • Aanstootgevend materiaal (‘Sexually Explicit’) is niet toegestaan
  • Google is niet aansprakelijk bij problemen rond betalen en afrekenen

Om geld terug te krijgen bij een niet-functionerende applicatie zul je dus bij de ontwikkelaar moeten zijn en niet bij Google.

Via: Into Mobile

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.