De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo herinnert Google Now je aan de Tweede Kamerverkiezingen

Rick van der Veer
8 maart 2017, 13:36
2 min leestijd
Zo herinnert Google Now je aan de Tweede Kamerverkiezingen

Google roept Nederlanders op om te gaan stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen via een Google stemnotificatie in Google Now. Naast Google stuurt ook Facebook een vergelijkbare melding naar gebruikers.

Google stemnotificatie

Veel gebruikers hebben van Google een notificatie gekregen in hun notificatielijst die je er aan herinnert om te gaan stemmen. Ook in het Now-scherm staat de melding, die je vertelt dat je met je identiteitskaart en stempas op 15 maart je stem mag uitbrengen voor de nieuwe Tweede Kamer.

Lees verder na de advertentie.

De notificatie verwijst daarnaast door naar websites van de Rijksoverheid. Hier vind je hoe het stemproces precies in zijn werk gaat. Daarnaast biedt Google ook een overzicht van alle deelnemende partijen, voor het geval je nog niet weet wat je moet stemmen.

Niet alle gebruikers hebben de notificaties ontvangen. Dat heeft mogelijk te maken met de taalinstellingen van je Google-account of Android-apparaat. Het kan ook te maken hebben met een geleidelijke uitrol. Google doet dit doorgaans als het gaat om features voor de Google-app of Google Play Services.

Ook Facebook stuurt gebruikers een herinnering om te gaan stemmen. In samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken probeert het sociale netwerk op deze manier meer jongeren aan het stemmen te krijgen. Deze week krijgen gebruikers de notificatie te zien, met op de verkiezingsdag zelf nog een laatste melding ter herinnering. Ook hier geldt weer dat niet iedereen de notificatie te zien krijgt. Afhankelijk van je profiel en instellingen kan het zijn dat je niets te zien krijgt.

Tweede Kamerverkiezingen 2017

Op woensdag 15 maart mogen alle stemgerechtigde Nederlanders weer naar de stembus om hun stem uit te brengen voor het nieuwe parlement. Weet je nog niet wat je moet stemmen? Met ons overzicht van alle Stemwijzer apps krijg je hulp bij het ontdekken van welke partij het beste bij je past.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Tweakers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu