Google steunt HTC in Apple-rechtszaak

Redactie
20 juli 2011, 17:30
2 min leestijd
Google steunt HTC in Apple-rechtszaak

Tijdens de Google Mobile Revolution conferentie in Tokyo heeft Eric Schmidt gezegd dat ze HTC gaat ondersteunen in de rechtszaak die Apple tegen het bedrijf heeft aangespannen. De Google-topman beschuldigde Apple tevens van jaloezie en beweerde dat de vele rechtszaken die worden aangespannen tegen Android vooral te danken zijn aan het succes van Android. Het is de eerste keer dat Google zich zo specifiek uitspreekt over de Android-rechtszaken.

Eric Schmidt benadrukte tijdens de conferentie het succes van Android: 135 miljoen apparaten verkocht sinds 2008 en meer dan 550.000 nieuwe activaties per dag. Hierdoor wordt Google een belangrijke concurrent van andere technologiebedrijven. Zo hebben Microsoft en Apple al diverse rechtszaken aangespannen tegen bedrijven als Samsung, HTC en Motorola over het gebruik van de Android-software en de vermoedelijke schending van patenten. Google is echter niet rechtstreeks aangeklaagd.

Lees verder na de advertentie.

The big news in the past year has been the explosion of Google Android handsets and this means our competitors are responding. Because they are not responding with innovation, they`re responding with lawsuits. We have not done anything wrong and these lawsuits are just inspired by our success.

Volgens Schmidt zijn veel bedrijven jaloers op het succes van Android, en liet hij zich hard uit over Apple en de rest van de industrie die volgens hem jaloers zijn. Of dat zo is valt te betwijfelen, want er is veel te verdienen met patenten en deze manier van elkaar aanklagen is niet ongebruikelijk in de zakelijke wereld. De topman, die vroeger voor Apple werkte, lijkt overtuigd dat HTC de rechtszaak tegen Apple gaat winnen, maar weidde niet uit over hoe Google HTC precies gaat helpen.

We can sit by and watch competitors steal our patented inventions, or we can do something about it. We`ve decided to do something about it. We think competition is healthy, but competitors should create their own original technology, not steal ours.

De rechtszaak van HTC en Apple die in december wordt gehouden wordt heel belangrijk voor de toekomst van Android. Mocht HTC deze verliezen dan kan dit betekenen dat er hoge bedragen betaald moeten worden om gebruik te maken van de Android-software. Zo betaalt HTC al 5 dollar per Android-toestel aan Microsoft, en hebben andere bedrijven soortgelijke deals met Microsoft gesloten. Als Android te duur wordt kan het voor bedrijven voordeliger worden om over te stappen naar concurrerende besturingssystemen zoals Windows Phone.

Bron: 9to5Google & ZDNet Asia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu