De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google stopt met Android App Inventor

Redactie
10 augustus 2011, 11:30
1 min leestijd
Google stopt met Android App Inventor
Google stopt met Android App Inventor

Vorige maand maakte Google bekend dat ze ging stoppen met Google Labs, een website waar experimentele Google-producten worden aangeboden. Sommige bestaande producten worden gered, maar nu blijkt dat Android App Inventor niet meer zal worden ondersteund. Met de applicatie kunnen mensen zonder programmeerkennis werkende Android-apps maken. De code van het programma zal open source worden, dus Android App Inventor verdwijnt niet helemaal.

De bedoeling van Android App Inventor was om mensen spelenderwijs met programmeren in aanraking te laten komen. Met de app kon je ‘programmeren’ door een serie blokken met elkaar te verbinden. Het is een zogenaamde WYSIWYG-tool (What You See Is What You Get) voor diegenen die geen kennis hebben van Java. Alle Android-apps worden in Java geschreven, en het afstoten van Android App Inventor kan er mee te maken hebben dat Google wellicht gaat afstappen van deze programmatuur.

Lees verder na de advertentie.

Aan het einde van het jaar zal Android App Inventor gesloten worden door Google. De code van het programma zal dan open source worden aangeboden. Google gaf te kennen dat ze eventueel het educatieve gebruik van de app nog wel gaat ondersteunen. Veel scholen maken gebruik van Android App Inventor om studenten te interesseren voor computerwetenschap. Vooralsnog is de Android App Inventor nog gewoon te benaderen. Wie het wil kan de applicatie hier proberen en zijn eigen apps gaan bouwen.

Bron: Hack Education

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu