Google stopt met Android App Inventor

Google stopt met Android App InventorVorige maand maakte Google bekend dat ze ging stoppen met Google Labs, een website waar experimentele Google-producten worden aangeboden. Sommige bestaande producten worden gered, maar nu blijkt dat Android App Inventor niet meer zal worden ondersteund. Met de applicatie kunnen mensen zonder programmeerkennis werkende Android-apps maken. De code van het programma zal open source worden, dus Android App Inventor verdwijnt niet helemaal.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De bedoeling van Android App Inventor was om mensen spelenderwijs met programmeren in aanraking te laten komen. Met de app kon je ‘programmeren’ door een serie blokken met elkaar te verbinden. Het is een zogenaamde WYSIWYG-tool (What You See Is What You Get) voor diegenen die geen kennis hebben van Java. Alle Android-apps worden in Java geschreven, en het afstoten van Android App Inventor kan er mee te maken hebben dat Google wellicht gaat afstappen van deze programmatuur.

Aan het einde van het jaar zal Android App Inventor gesloten worden door Google. De code van het programma zal dan open source worden aangeboden. Google gaf te kennen dat ze eventueel het educatieve gebruik van de app nog wel gaat ondersteunen. Veel scholen maken gebruik van Android App Inventor om studenten te interesseren voor computerwetenschap. Vooralsnog is de Android App Inventor nog gewoon te benaderen. Wie het wil kan de applicatie hier proberen en zijn eigen apps gaan bouwen.

Bron: Hack Education

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.