De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google stopt met Google Labs

Redactie
21 juli 2011, 11:45
1 min leestijd
Google stopt met Google Labs
Google stopt met Google Labs

Google gaat stoppen met Google Labs. De website was vooral bedoeld om experimentele diensten en applicaties op een centrale plek beschikbaar te maken zodat ze gemakkelijk konden worden getest. De zoekgigant wil meer aandacht besteden aan productontwikkeling en Google Labs bleek een te grote en tijdrovende afleiding te zijn. Google startte in 2004 met de dienst die onder meer Google Maps, Google News en Google Reader wist voort te brengen.

Google Labs was in het leven geroepen om Google-werknemers hun applicaties en diensten die ze ontwikkelden in hun twintig procent tijd te laten testen. Google-werknemers mogen 1 dag in de week hun tijd besteden aan hun eigen projecten. Nu wil topman Larry Page zijn focus graag richtten op het verbeteren van bestaande producten zoals het onlangs gelanceerde Google+.

Lees verder na de advertentie.

Veel Android-apps die zijn voortgekomen uit Google Labs blijven in Android Market staan zoals Google Goggles, Google Listen, App Inventor, Open Spot en Sky Map. Veel van de functionaliteiten van deze apps zullen worden worden verwerkt in bestaande diensten.

Hoewel het centrale Google Labs stopt, gaat Google wel verder met Labs in producten zelf zoals Gmail Labs en Maps Labs. Via deze Labs zijn experimentele features te downloaden als extensies waarmee je de gebruikservaring zelf kunt aanpassen. Wel op eigen risico natuurlijk.

Bron: Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu