Google stopt met online verkoop Nexus One

nexus one
Google heeft officieel aangekondigd dat ze de eigen online telefoonwinkel gaan sluiten. De Nexus One zal voortaan niet meer via Google’s website te koop zijn, maar via gewone telefoonwinkels en operators. Maar terwijl in de VS de winkel sluit gaat in het Verenigd Koninkrijk de verkoop van de Nexus One juist van start.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Er zullen weinig mensen verbaasd zijn over de plotselinge verkoopstop via Google. In plaats daarvan gaan ze de Nexus One wereldwijd verkopen via de operators. In een persbericht geven ze aan dat de Nexus One een baken van innovatie is geweest en dat het snel en gemakkelijk werd voor mensen om een Android-telefoon te kopen. De adoptie van Android in het algemeen is goed verlopen en veel innovaties uit de Nexus One hebben inmiddels hun impact gehad op latere toestellen zoals de HTC Evo 4G en de Verizon Droid Incredible. Maar met de winkel ging het stukken minder goed.

But, as with every innovation, some parts worked better than others. While the global adoption of the Android platform has exceeded our expectations, the web store has not. It`s remained a niche channel for early adopters, but it`s clear that many customers like a hands-on experience before buying a phone, and they also want a wide range of service plans to chose from.

Het betekent twee dingen: de Nexus One zal op meer plekken in de verkoop gaan en de Nexus One verdwijnt van de site. In plaats daarvan zal Google op de site een reeks Android-toestellen tonen. In het Verenigd Koninkrijk is inmiddels de promotie van de Nexus One gestart. Er is een soort easter egg in de zoekmachine verstopt: wie de tekst “meet Android” intikt en op de knop ‘I’m feeling lucky’ klikt krijgt een grappige animatie te zien met reclame van Vodafone. De reclame is ook te zien als je meetandroid.co.uk in je webbrowser intikt.

Het officiële persbericht is hier te lezen: Nexus One changes in availability.

google nexus one verkoop

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.