Google stopt met online verkoop Nexus One

Redactie
14 mei 2010, 22:13
2 min leestijd
Google stopt met online verkoop Nexus One
nexus one


Google heeft officieel aangekondigd dat ze de eigen online telefoonwinkel gaan sluiten. De Nexus One zal voortaan niet meer via Google’s website te koop zijn, maar via gewone telefoonwinkels en operators. Maar terwijl in de VS de winkel sluit gaat in het Verenigd Koninkrijk de verkoop van de Nexus One juist van start.

Er zullen weinig mensen verbaasd zijn over de plotselinge verkoopstop via Google. In plaats daarvan gaan ze de Nexus One wereldwijd verkopen via de operators. In een persbericht geven ze aan dat de Nexus One een baken van innovatie is geweest en dat het snel en gemakkelijk werd voor mensen om een Android-telefoon te kopen. De adoptie van Android in het algemeen is goed verlopen en veel innovaties uit de Nexus One hebben inmiddels hun impact gehad op latere toestellen zoals de HTC Evo 4G en de Verizon Droid Incredible. Maar met de winkel ging het stukken minder goed.

Lees verder na de advertentie.

But, as with every innovation, some parts worked better than others. While the global adoption of the Android platform has exceeded our expectations, the web store has not. It`s remained a niche channel for early adopters, but it`s clear that many customers like a hands-on experience before buying a phone, and they also want a wide range of service plans to chose from.

Het betekent twee dingen: de Nexus One zal op meer plekken in de verkoop gaan en de Nexus One verdwijnt van de site. In plaats daarvan zal Google op de site een reeks Android-toestellen tonen. In het Verenigd Koninkrijk is inmiddels de promotie van de Nexus One gestart. Er is een soort easter egg in de zoekmachine verstopt: wie de tekst “meet Android” intikt en op de knop ‘I’m feeling lucky’ klikt krijgt een grappige animatie te zien met reclame van Vodafone. De reclame is ook te zien als je meetandroid.co.uk in je webbrowser intikt.

Het officiële persbericht is hier te lezen: Nexus One changes in availability.

google nexus one verkoop
Spotlights: Google, Nexus

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's