De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google lanceert nieuwe webwinkel en kondigt Chromebook Pixel 2 aan

Wouter Nijsen
11 maart 2015, 20:49
2 min leestijd
Google lanceert nieuwe webwinkel en kondigt Chromebook Pixel 2 aan

Google heeft vanavond de Google Store gelanceerd. Dit is een nieuwe webwinkel voor haar eigen producten.  Daarnaast is de Chromebook Pixel 2 officieel aangekondigd.

Lees verder na de advertentie.

Google Store: nieuwe webwinkel

Dat is te lezen in een officiële blogpost van Google. De Google Store vervangt Google Play Devices en bevat veel van de producten die in deze webwinkel stonden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de Nexus 6 en Nexus 9 uit de Google Store te kopen, net als de Chromecast  en  Moto 360. De nieuwe Store is via deze link te benaderen.

Het aantal Google-producten  is in de loop der jaren steeds gegroeid en daarom was het nodig om een nieuwe webwinkel te introduceren, zo meldt het bedrijf. Verder  is de Google Store een plek waar gebruikers terecht kunnen voor informatie over Android. Denk hierbij aan de verschillende versies van het mobiele besturingssysteem en  de bijhorende functies.

Google Store

De Google Store is voorzien van een fraaie layout, waardoor de webwinkel lekker overzichtelijk oogt. Wanneer je van boven naar beneden scrolt, zie je allerlei verschillende producten en diensten voorbijkomen. Door onderaan op één van de vier blokken te klikken, kom je op een pagina met een gehele collectie terecht.

Chromebook Pixel 2

Als gezegd heeft Google ook de Chromebook Pixel 2 aangekondigd. Dit is een nieuwe laptop die draait op Googles eigen Chrome OS en is voorzien van uitstekende specificaties. De Pixel 2 wordt aangedreven door een krachtige i5-processor van Intel en beschikt daarnaast over 8GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte. Het scherm van de Pixel meet zoals verwacht 12,85 inch en heeft een hoge resolutie van 2560 bij 1700 pixels. De laptop gaat verder zo’n 12 uur op een volle lading mee.

Daarnaast is de Chromebook Pixel 2 voorzien van twee usb-c poorten. Deze nieuwe standaard voor aansluitingen heeft een veel  hogere overdrachtssnelheid en wordt ook gebruikt voor het opladen van de laptop. Ook maakt het met usb-c niet meer uit hoe je een kabel in de poort steekt. Google geeft in de blogpost  overigens  aan dat usb-c in de toekomst voor meer devices  gebruikt zal worden, waaronder Android-apparaten.

De Chromebook Pixel 2 krijgt een flink prijskaartje mee. Het standaardmodel van de laptop kost namelijk 999 dollar. Voor het LS-model (Ludicrous Speed), dat is voorzien van een snellere processor, betaal je 1299 dollar. Het is nog niet bekend of de Pixel 2 naar Nederland komt, al lijkt dat  niet aannemelijk.

Het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu