De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Storing bij Google, Gmail en YouTube: zo los je hem op

Thomas Haenen
17 maart 2017, 10:20
1 min leestijd
Storing bij Google, Gmail en YouTube: zo los je hem op

Google, Gmail, YouTube en andere populaire Google-diensten zijn sinds vanochtend beperkt beschikbaar voor een groot aantal gebruikers. De storing lijkt aan een experimentele Chrome-feature te liggen.

Lees verder na de advertentie.

Google-storing

Sinds vanochtend krijgen we een groot aantal berichten binnen over gebruikers die plotseling Google niet meer kunnen gebruiken. De Google-storing lijkt alle diensten van het bedrijf te raken: je kunt niet alleen niet meer zoeken, maar ook Gmail, YouTube, Google Drive en zelfs de Play Store zijn niet of beperkt bereikbaar.

Google-storing

Vooralsnog lijken alleen gebruikers van Chrome, Google’s eigen browser getroffen te worden. De oorzaak is vermoedelijk een experimentele nieuwe feature van Chrome. De boosdoener lijkt het QUIC-protocol, een techniek die de verbinding tussen browsers en servers moet versnellen. Daardoor zouden websites ook net wat sneller moeten laden. Nu lijkt dat om onbekende redenen mis te gaan.

Tijdelijke oplossing Google-storing

De feature is op te lossen door QUIC tijdelijk uit te schakelen. Dat doe je door in de adresbalk ‘chrome://flags/’ te typen. Het is aan te raden om niet zomaar dingen te veranderen in deze lijst experimentele features, maar als je naar ‘Experimenteel QUIC-protocol’ gaat en deze op ‘Uitgeschakeld’ zet zou het probleem verholpen zijn. Veel gebruikers geven aan dat dit het probleem voor hen oplost.

Mocht je liever niet aan de experimentele instellingen van Chrome zitten, dan kun je er ook voor kiezen tijdelijk een andere browser te gebruiken. Zowel Microsoft Edge als Firefox lijken niet door de storing getroffen te zijn.

Google zelf heeft nog niet gereageerd op de storing. Het is onbekend wanneer deze weer wordt verholpen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu