Google bevestigt opsplitsing Google+ in Google Streams en Photos

Redactie
2 maart 2015, 14:24
1 min leestijd
Google bevestigt opsplitsing Google+ in Google Streams en Photos

Google bevestigt dat het Google+ gaat opsplitsen in twee belangrijke onderdelen van het sociale netwerk: streams en foto’s.

Lees verder na de advertentie.

Dat bevestigt Google-topman Sundar Pichai maandag op het Mobile World Congress, nadat er al langer geruchten gingen over een opsplitsing bij het sociale netwerk. Google Streams en Google Photo’s worden de twee grote onderdelen van het nieuwe Google+, en Hangouts gaat meer als een individuele dienst werken.

Google Streams en Photos

googleplusfotosscreen

“Voor ons is Google+ eigenlijk altijd al twee dingen geweest: een stream en een sociale laag. De stream heeft een gepassioneerde groep gebruikers, maar het tweede doel – de sociale laag (red.) is groter voor ons. We zijn op een punt gekomen waar dingen als foto’s en communicatie enorm belangrijk zijn, en daaromheen reorganiseren wij Google+. Hangouts blijft ook gewoon bestaan”, aldus Pichai.

Google Streams is de sociale netwerkfunctie van Google, zoals posts, community’s en profielen. Google Foto’s is een belangrijk onderdeel van de sociale laag; foto’s bewaren en delen met anderen. De clouddienst voor foto’s wordt daarom belangrijker voor Google, en past niet meer per se in Google+. Daarom wordt Google Foto’s als een individuele dienst behandeld. Hangouts, dat ooit als Google Talk begon, wordt ook meer als een individuele dienst ontwikkeld en krijgt volgens Pichia extra aandacht van Google.

Ook bevestigt Pichai dat Google binnenkort mobiele abonnementen in de Verenigde Staten gaat verkopen, dat in China nog steeds veel malware binnen Android actief is en dat wearables enorm belangrijk gaan worden. Ook zegt  Pichai uit te kijken naar de aankomende Apple Watch van Apple.

Laatste nieuws over Google+

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu