De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit zijn de nieuwe functies van Google Street View

Lars Paymans
31 mei 2016, 13:37
1 min leestijd
Dit zijn de nieuwe functies van Google Street View

Google gaat de mogelijkheden en kwaliteit van Street View de komende tijd verbeteren. Wil jij daar een handje bij helpen? Dan kun je nu een speciale 360-graden camera lenen met het Google Street View Camera Loan-programma. Ook komen er nieuwe functies naar de app.

Lees verder na de advertentie.

Google Street View Camera Loan-programma nu in Nederland

De Google Street View-app is al een aantal maanden niet vernieuwd door Google, maar daar komt binnenkort verandering in. In een blogpost legt Google uit welke functies er in juni worden toegevoegd.

street view

Zo kun je de 360-graden foto`s die je met de app maakt beter gaan bewerken, zodat je zonder de app te verlaten onder meer gezichten en kentekenplaten kunt vervagen (blurren). Hierdoor kun je ze gemakkelijk afschermen voor andere Street View-gebruikers. Ook wordt het simpeler om deze foto`s te delen. Ook gaat de app nauwer samenwerken met Google Maps, zodat je op basis van coördinaten foto`s aan kunt leveren. Ook kun je vanaf juni vanuit de app de rechten van foto`s overdragen van fotograaf op bedrijf.

Google Street View-update verschijnt in juni

Daarnaast brengt Google het Google Street View Camera Loan-programma naar Nederland. Dit betekent dat je vanaf nu een 3660 graden van Ricoh of Samsung in bruikleen kunt nemen, zodat je bijvoorbeeld jouw hotel, bedrijf of restaurant voor Google Street View in 360 graden vast kunt leggen. Na het schieten van de foto`s kun je ze vanuit de Google Maps-app direct uploaden.

Volgens Google zijn er op deze manier inmiddels al meer dan 500.000 virtuele tours door bedrijfspanden vastgelegd. Daar zullen de in de nabije toekomst dankzij het leenprogramma vast en zeker de nodige Nederlandse bedrijven aan toegevoegd worden.

-> Download Google Street View gratis in de Google Play Store

Bron: Google Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu