De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Straks kun je ook door de Nederlandse natuur lopen in Street View

Wouter Nijsen
3 oktober 2015, 13:15
1 min leestijd
Straks kun je ook door de Nederlandse natuur lopen in Street View

Google is gestart met opnames om de Nederlandse natuur vast te leggen voor Street View. Het bedrijf bracht eerder al Amsterdam in beeld en gaat nu over tot enkele natuurgebieden.

Lees verder na de advertentie.

Google Street View in Nederland

Google start op het kleine Waddeneilandje Griend, dat normaal gesproken niet toegankelijk is voor mensen, maar door Street View toch wordt te bekijken. Google schiet de beelden met een grote 360-graden-camera, die ruim 20 kilo weegt en handmatig moet worden bediend. De beelden van Griend zijn waarschijnlijk begin volgend jaar in Google Street View terug te vinden.

street view

Volgend jaar worden ook 25 andere natuurgebieden vastgelegd, maar niet door Google. Dit wordt namelijk gedaan door medewerkers van Natuurmonumenten. Voorbeelden van deze gebieden zijn de Loonse en Drunense Duinen en de Veluwezoom. Deze en andere gebieden zouden volgend jaar worden opgenomen in Street View.  Met de geschoten beelden is het de bedoeling om mensen aan te sporen om de natuurgebieden te bezoeken.

Meer over Street View

De geschoten beelden zijn straks hoogstwaarschijnlijk ook te bekijken met de Street View-app voor Android, die onlangs werd gelanceerd. Vanaf versie 2.0 staat Street View los van Google Maps en is de dienst als aparte-app beschikbaar in Google Play. De applicatie laat je geschoten beelden met een 360-graden-camera uploaden naar Street View, al is de kans klein dat je over zo`n camera beschikt.

Verder kun je met de Street View-app locaties van over de hele wereld bekijken en laat de optie `Verkennen` je gebieden ontdekken. Locaties worden aangeduid met rode puntjes op een grote kaart, wat verassend goed en fijn werkt.

Download Google Street View in Google Play  (gratis)

Het laatste nieuws over Google

Bron: NOS
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu