De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Met Google Street View Ready-camera’s kun je zelf bijdragen

Thomas Haenen
10 mei 2017, 9:07
2 min leestijd
Met Google Street View Ready-camera’s kun je zelf bijdragen

Google heeft het nieuwe Street View Ready-initiatief gelanceerd. Daarmee moet het makkelijker worden om camera’s te vinden waarmee je zelf aan Google Street View bij kunt dragen.

Lees verder na de advertentie.

Google Street View Ready: dit moet je weten

Er zijn direct zeventien fabrikanten die zijn aangesloten bij het programma, waaronder bekende namen als Samsung en GoPro. In totaal verschijnen er voor het einde van 2017 zeker twintig apparaten die voldoen aan de voorwaarden van Street View Ready. Andere fabrikanten kunnen zich via Google’s site aansluiten.

Welke apparaten laat Google nog niet weten. Vermoedelijk staat onder andere een variant van de Samsung Gear 360 op de lijst, een 360-graden-camera waarvan de fabrikant recentelijk een nieuwe versie lanceerde die geoptimaliseerd is voor de Galaxy S8.

Google Street View Ready

Met het Street View Ready-programma hoopt het bedrijf het makkelijker te maken voor gebruikers om zelf hun 360-graden-foto’s te uploaden naar Google Maps. Hoewel Google zelf ook al foto’s verzamelt met tal van auto’s en drones, kan het bedrijf niet élk moment vastleggen. Met foto’s van gebruikers heeft Google een betere dekking van specifieke locaties en unieke evenementen.

Vier categorieën

De producten die onderdeel zijn van het Street View Ready-programma, zijn opgedeeld in vier categorieën. Een camera kwalificeert als het in één van de vier categorieën past. Street View Mobile Ready is voor camera’s die via een app direct foto’s kunnen uploaden en publiceren, zonder dat er een desktopcomputer of laptop vereist is. Auto Ready is voor dashboardcamera’s en andere camera’s voor onderweg die foto’s in 360-graden kunnen verzamelen.

VR Ready-camera’s maken niet alleen 360-graden-foto’s, maar verzamelen ook nog informatie over de geometrie. Daarmee kunnen ze 3D-foto’s voor de omliggende wereld maken. Tot slot is er nog de Workflow Ready-categorie, voor camera’s en camerasoftware die het uploadproces makkelijker maken.

Overigens ben je niet verplicht om een camera die aangesloten is bij het programma te gebruiken. Iedereen kan nog altijd met zijn eigen 360-graden-foto’s aan de slag, en die uploaden via Google’s site. Het nieuwe programma moet vooral inzicht geven in de hardware die er het best voor geschikt is. Ook hoopt Google een consistentere beeldkwaliteit te bieden.

Lees het laatste nieuws over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's