De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Street View safari toont Afrikaans wildleven

Redactie
15 september 2015, 17:30
2 min leestijd
Google Street View safari toont Afrikaans wildleven

Google Street View heeft in samenwerking met het goede doel Save the Elephants een online safari door Kenia’s Samburu National Park ontwikkeld. De partijen willen meer bewustzijn creëren over het park en zijn olifanten.

Lees verder na de advertentie.

De beelden van het park zijn onder meer te vinden via Googles recent gelanceerde Street View-app, maar ook via de desktop-versie van Google Maps. Zoek met de zoekfunctie naar Samburu National Park, of ga naar ‘Verzamelingen’ in de app, om op safari te gaan.

Google Street View safari vanuit je stoel

De auto van Google Street View volgt een gebaande route door het park en gaat niet offroad, maar op de beelden kun  je genieten van de mooiste 360 graden-beelden van het wildpark. Zo zijn  onder andere de twee olifantenfamilies Harwoods en Spice te zien. De olifantenfamilies zijn van elkaar te onderscheiden met behulp van de vorm van hun slagtanden, die bij elke familie anders zijn.

Ook  komen de oorspronkelijke bewoners van het gebied, de Samburu, langs op beeld net als onder meer zebra’s, een luipaard, leeuwen en apen. Bij elk beeld kun je onderaan een omschrijving vinden van hetgeen dat je ziet en de locatie van de genomen beelden in het park.

Beschermen tegen stropers

De Google Street View-auto reed in februari van dit jaar door het afgeschermde park. De beelden zijn met opzet later gepubliceerd, zodat stropers geen gebruik van de beelden kunnen maken om de olifantenfamilies op te sporen. Google Kenia’s Farzana Khubchandani hoopt dat met de online safari door  Samburu mensen over de hele wereld geïnspireerd worden om meer waardering voor de olifanten te krijgen.

Save the Elephants heeft een onderzoekskamp in het Samburu National Park en wil met de safari  de verhalen van de olifantenfamilies in het park laten zien. Volgens de stichting zijn in Afrika tussen 2010 en 2012 alleen al 100.000 olifanten voor hun ivoor omgebracht. Dankzij het werk van de stichting neemt dit aantal nu langzaam maar zeker af.

Download Google Street View

Begin september werd de Google Street View-app gelanceerd. De beelden zijn hierdoor los van Google Maps te bekijken op mobiele apparaten. Google Street View ondersteunt met de nieuwe app onder meer 360 graden-camera’s, maar ook foto’s.

Download Google Street View in Google Play  (gratis)

Via: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu