De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google werkt aan live support-app voor Nexus-apparaten’

Erwin Vogelaar
25 juni 2016, 9:43
2 min leestijd
‘Google werkt aan live support-app voor Nexus-apparaten’

Google lijkt te werken aan een support-app waardoor mensen live hulp kunnen krijgen met hun toestel. Het moet onder andere mogelijk zijn om je scherm met een supportmedewerker te delen.

Lees verder na de advertentie.

Google Support

google support

Google is bezig met het maken van een support-app speciaal voor Nexus-apparaten. Dit blijkt uit informatie die  Android Police in handen heeft gekregen. Onderstaande screenshot is een nagemaakte afbeelding van hoe de app er uit ziet en niet daadwerkelijk een screenshot van de app. Toch stelt Android Police zijn bron te vertrouwen, aangezien er eerder ook kloppende informatie is gelekt.

In de screenshot zien we een manier om je scherm met een supportmedewerker te delen, zodat diegene mee kan kijken met je toestel en zo eventuele problemen op kan lossen. Het is nog niet duidelijk of je ook kunt praten met de medewerker, maar dat lijkt wel logisch. In ieder geval is dit een interessant stap van Google om de Nexus-apparaten toegankelijker te maken voor een groter publiek. Live support is daar een belangrijke stap in, omdat mensen steeds minder vaak hun toestel in een fysieke winkel kopen en daar met een medewerker kunnen praten.

Overigens is Google Support niet het enige dat opvalt aan de afbeelding, want onderaan staan drie knoppen die we nog niet kennen. Ze zijn direct herkenbaar als de standaard Android-knoppen, maar dan met een compleet nieuw design. Mogelijk geeft Google de navigatiebalk voor Android-toestellen een opfrisser, startend met de komende Nexus-toestellen. Ook deze knoppen zijn getrouw nagemaakt van het echte werk. De knoppen zijn in de afbeelding gevuld in tegenstelling tot de uitlijning van de huidige knoppen. De nieuwe homeknop animeert als er lang op gedrukt wordt. Op dit moment is in de nieuwste versie van de Android N-preview nog de bekende balk te zien.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu