Dit brengt de vernieuwde Google-app voor Android

Rick van der Veer
18 augustus 2017, 14:48
1 min leestijd
Dit brengt de vernieuwde Google-app voor Android

Google is begonnen met de uitrol van tabbladen in de Google-app. Ook het Google-scherm in de Pixel-launcher heeft een nieuwe look gekregen.

Lees verder na de advertentie.

Google-app krijgt tabbladen

De Google-app heeft een andere indeling gekregen. Waar Google Now eerst alle informatie onder elkaar zette, is de lijst nu in drie onderdelen onderverdeeld. Ook het Google-scherm op het linker-homescreen van de Pixel-launcher heeft een andere indeling gekregen.

De drie tabbladen hebben ieder een eigen insteek. Zo biedt het eerste scherm je een overzicht van nieuwsartikelen die je mogelijk interessant vindt, terwijl het tweede scherm je agenda, e-mails en reminders bevat. In het derde overzicht zie je een lijst met je recente zoekopdrachten, en wat daar het resultaat van was.

De Google-feed op het linker scherm van de Pixel-launcher heeft ook een nieuw uiterlijk gekregen. Het Google-logo en de zoekbalk zitten nu verwerkt in één element. Ook is de achtergrond licht transparant geworden, waardoor je achtergrond licht zichtbaar wordt. Via het icoontje in de rechterbovenhoek kom je bovendien meteen in de Google-app uit.

Niet alle gebruikers zijn gelukkig met de veranderingen. Je kunt nu namelijk geen individuele items meer wegvegen. Om gelezen artikelen en andere informatie weg te halen, moet je nu op de drie puntjes tikken en op ‘Klaar’ tikken. Waarom Google het wegvegen weggehaald heeft is niet duidelijk, want heen en weer vegen tussen de verschillende tabbladen is ook niet mogelijk. Het lijkt er dan ook op dat het weghalen van de actie niet met opzet gebeurd is.

Uitrol nieuwe Google-app

De zoekgigant rolt de vernieuwde Google-app geleidelijk uit. Het kan dus zijn dat je op jouw toestel nog de oude versie van de Google-app ziet. Via onderstaande link kun je de applicatie downloaden, mocht deze onverhoopt niet op je toestel staan.

Download de Google-app in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu