Deze experimentele vr-film van Google moet je gezien hebben
Erwin Vogelaar

Google stort zich vol overgave op WebVR, het platform om virtual reality via Cardboard, Daydream of een browser te beleven. Met de film Google Tabel laat het bedrijf zien wat mogelijk is met verhaalvertelling.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Bekijk Google Tabel

Google houdt van virtual reality en wil deze technologie zo breed mogelijk beschikbaar maken. Dit betekent dat het mogelijk moet zijn om zonder extra hardware de content te ervaren. Dit kan met WebVR. Met de technologie kun je VR ook gewoon in Google Chrome starten. Google gelooft in dit platform en promoot het op verschillende manieren. Zo schreven we eerder over verschillende toffe WebVR-experimenten en is er nu ook een door Google gepubliceerde film die VR op een unieke manier gebruikt. Onderstaande trailer geeft een idee van hoe dit werkt.

Het idee van de film is dat je als kijker middenin een klein restaurantje geplaatst wordt, terwijl er om je heen verschillende verhalen afspelen bij de overige gasten. Door je te focussen op een tafeltje, krijg je het verhaal van die persoon te zien. Je zult de film dus meerdere keren moeten kijken om echt alles mee te krijgen. De film heeft een weinig subtiele achterliggende boodschap over het klimaat. Als de verhaal vordert, gaat de temperatuur omhoog door brand in de keuken en worden de discussies steeds heftiger. Niemand staat echter op om het restaurant te redden.

De film is gemaakt met de bijzondere Jump-camera, die in samenwerking met GoPro is ontwikkeld. In deze camera zijn 16 camera’s in een cirkel geplaatst. Wat Google Tabel zo tof maakt, is allereerst dat het laat zien wat er mogelijk is met verhaalvertelling en virtual reality. Nog fijner is dat Google hiermee aantoont hoe toegankelijk VR kan zijn. Heb je geen dure of goedkope bril? Geen probleem. Kijk de film op de Google Tabel-website.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.