Google is nu een telecomprovider in de Verenigde Staten

Redactie
22 april 2015, 20:38
1 min leestijd
Google is nu een telecomprovider in de Verenigde Staten

Google heeft Project Fi officieel aangekondigd, de telecomdienst die vooralsnog alleen in de Verenigde Staten beschikbaar is. Daarmee is Google nu een officiële Amerikaanse telecomprovider.

Lees verder na de advertentie.

Dat maakt Google woensdag bekend. Project Fi, dat door Google veelal wordt afgekort tot Fi, focust zich op drie belangrijke eigenschappen: kwalitatief hoogstaande verbindingen, gemakkelijke communicatie tussen verschillende netwerken en een simpele service. Op dit moment is de dienst alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en hebben alleen Nexus 6-eigenaren de mogelijkheid om zich in te schrijven voor de dienst. Deze smartphone zou voor Fi zijn geoptimaliseerd.

Dit is de Google telecomdienst Fi

nexus6-kl

Fi verbindt je altijd met de beste verbinding. Als de 4G-verbinding van je smartphone niet sterk genoeg is, wordt er – indien mogelijk – automatisch gewisseld naar een wifi-hotspot in de buurt. Daarnaast ondersteunt Fi VoIP en kun je gemakkelijk wisselen tussen wifi en mobiele netwerken. Ook krijg je een speciaal Fi-nummer, waarmee je bereikbaar bent via je smartphone, tablet en zelfs laptop.

Fi kost 20 dollar per maand. Hier krijg je de basisdienst voor, met onbeperkt bellen, sms’en, tetheren en internationale dekking. Voor elke GB die je verbruikt, betaal je 10 dollar. Als je de basisdienst met 3GB data neemt, betaal je dus 50 dollar. Mocht je data niet verbruiken, krijg je je  geld terug. Daarnaast kosten GB’s in het buitenland niet meer dan in de Verenigde Staten, waarmee roaming verleden tijd is.

Google telecomdienst Fi in beeld

Laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu