De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google wilde Telegram overnemen voor 1 miljard dollar’ – update

Lars Paymans
29 april 2016, 10:41
1 min leestijd
‘Google wilde Telegram overnemen voor 1 miljard dollar’ – update

Google-ceo Sundar Pichai  heeft gesprekken gevoerd met de ceo  van Telegram over een mogelijke overname van de chatdienst. Google zou er destijds 1 miljard dollar voor over hebben gehad om Telegram in te lijven.

Update 13:30: Telegram-opricher Pavel Durov zegt tegen Techcrunch dat er nooit een gesprek tussen Telegram en Google over een overname heeft plaatsgevonden. Op een vraag over de gesprekken reageerde hij met ‘bullshit, ik heb geen gesprekken of meetings gehad met Google’, aldus Durov.

Lees verder na de advertentie.

Google Telegram overname ‘niet bespreekbaar’

Volgens Tech.eu heeft Telegram-oprichter Pavel Durov echter geen interesse in een  overname door Google. De gesprekken zouden volgens anonieme bronnen een jaar geleden plaatsgevonden hebben, maar draaiden destijds op niets uit. Een overname lijkt anno 2016 dan ook onwaarschijnlijk.

sundarpichai

Durov zou tegen Pichai gezegd hebben dat een overname van Telegram ‘niet bespreekbaar is’. De interesse van Google in Telegram is overigens niet gek. Hoewel de chatdienst nog steeds een stuk kleiner is dan Facebook Messenger of WhatsApp, groeit het aantal Telegram-gebruikers snel, en wordt de dienst regelmatig uitgebreid met handige nieuwe functies.

Volgens andere geruchten zou Google aan een eigen chatdienst werken om te concurreren met Facebook. Deze dienst focust zich op AI en chatbots en zou naast de standaard  berichten-app en Google Hangouts moeten bestaan.

Opvallend genoeg zou Google drie jaar geleden een soortgelijk gesprek met WhatsApp gevoerd hebben voor een overname. Ook toen werd 1 miljard dollar geboden en ook dat ging niet door. Later zou WhatsApp overgenomen worden door Facebook voor het immense bedrag van 16 miljard dollar. Misschien is het voor Telegram dus ook verstandig om nog even te wachten.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Tech.eu
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu