Google test Play Pass: maandelijks abonnement voor games en apps

Wouter Nijsen
1 augustus 2019, 9:13
2 min leestijd
Google test Play Pass: maandelijks abonnement voor games en apps

Google is momenteel bezig met het testen van Play Pass, een maandelijks abonnement om vrij gebruik te maken van allerlei geselecteerde games en andere Android-apps. Er zijn screenshots opgedoken, die tonen hoe de dienst er mogelijk uit gaat zien.

Lees verder na de advertentie.

Google test Play Pass: dit moet je weten

Google bevestigt aan website Android Police dat het momenteel Play Pass test, een abonnementsdienst die eind vorig jaar al opdook. Toen werd duidelijk dat Google aan de dienst werkt, nu worden features getest.

Hoewel het nog onduidelijk is wanneer Google Play Pass verschijnt, laten de screenshots hieronder zien dat de dienst 4,99 dollar per maand gaat kosten. Het is ook mogelijk om een proefperiode van 10 dagen af te sluiten, zodat gebruikers de dienst eerst kunnen proberen.

Google Play Pass lijkt een concurrent te moeten worden voor Apple Arcade, dat dit najaar verschijnt. De dienst geef je toegang tot geselecteerde Android-games en -apps, die normaal gesproken betaald zijn.

Op de screenshots zijn bijvoorbeeld de games Stardew Valley en Limbo te zien, die op het moment van schrijven respectievelijk 8,99 en 5,30 euro kosten in de Play Store. Dit soort betaalde games zijn dan onderdeel van Play Pass, waardoor je ze voor een relatief klein bedrag allemaal kunt spelen. Ook alle in-app aankopen zijn inbegrepen.

Onderdeel in Play Store

Vermoedelijk is straks in de Play Store een aparte sectie voor Play Pass aanwezig, waar gebruikers door het aanbod kunnen bladeren. Bij losse apps en games wordt ook met paarse letters aangegeven dat ze onderdeel zijn van de dienst.

De Play Pass lijkt zich voornamelijk te richten op gamers. De Android-winkel staat er om bekend dat gamers niet graag voor hun games betalen, waardoor ontwikkelaars geld proberen te verdienen door middel van advertenties of in-game aankopen.

Wist je dat we elke maand de beste Android-games op een rijtje zetten? Check onze nieuwste tips met de beste Android-games van juli 2019.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu