Google geeft nu aan hoeveel tijd mensen ergens besteden

Erwin Vogelaar
16 juli 2016, 19:07
2 min leestijd
Google geeft nu aan hoeveel tijd mensen ergens besteden

Google heeft een nieuwe functie geïntroduceerd waarbij het plannen een tripje nog makkelijker wordt. Als je zoekt op een locatie, geeft Google aan hoelang mensen daar doorgaans blijven.

Lees verder na de advertentie.

Google tijdsindicatie

Als je nu in Google zoekt op bekende locaties, dan krijg je direct een hoop handige informatie te zien. Zoek je bijvoorbeeld op Rijksmuseum, dan word je bedolven met info om een bezoekje te plannen. Je krijgt foto’s, een kaartje, recensies en contactinformatie te zien. Uiteraard zijn de openingstijden ook aanwezig en niet zo lang geleden is er een nieuwe functie geïntroduceerd waardoor je kunt zien op welk tijdstip de locatie het drukst is en wanneer het doorgaans rustig is.

Om het plannen van een tripje nu nog makkelijker te maken, laat Google ook zien hoelang mensen doorgaans op de locatie blijven. In het geval van het Rijksmuseum blijven mensen er gemiddeld zo’n 2,5 uur.

google tijdsindicatie

Uiteraard is deze functie niet voor alle locaties beschikbaar, maar in ieder geval wel voor de populairste toeristische plekken. Zo kun je mooi de musea tegenover elkaar zetten om te zien welk bezoekje het beste past in je planning. In het Anne Frank Museum blijven mensen bijvoorbeeld gemiddeld 2 uur, in het Van Gogh Museum blijven mensen ongeveer 2,5 uur en in het NEMO verblijven mensen gemiddeld maar liefs 3 uur.

Uiteraard kun je ook meer locaties bekijken dan de bekende musea. Als we even in Amsterdam blijven, dan zie je bijvoorbeeld dierentuin Artis met een gemiddelde bezoekduur van 3,5 uur, klimmen en klauteren de bezoekers van De Kilmmuur Amsterdam gemiddeld 1,5 tot 3,5 uur en blijven mensen 25 minuten tot 1 uur bij Proeflokaal Wynand Fockink. Al met al een divers aanbod in locaties waar de functie terug te vinden is. De tijdsindicatie is zowel op je smartphone als in de webversie van de Google zoekmachine terug te vinden.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu