Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze Google-tool helpt je bij het kiezen van een smartphone

Gijs Ettes
12 juni 2015, 12:55
1 min leestijd
Deze Google-tool helpt je bij het kiezen van een smartphone

Het aanbod Android-smartphones is gigantisch en neemt praktisch elke week toe. Om het kiezen wat gemakkelijker te maken, heeft is er nu een Google-tool die je helpt met het kiezen van een smartphone die voldoet aan je wensen.

Lees verder na de advertentie.

Vind een Android die bij je past

Door je een aantal vragen te stellen, probeert Google’s smartphonekiezer  om te achterhalen welke smartphone het best bij je past. Voordat je advies krijgt, moet je eerst minimaal drie criteria kiezen die voor jou belangrijk zijn. Gebruik je je Android voor gamen, video’s streamen en fotografie, dan heb je immers een ander toestel nodig dan wanneer je alleen belt, sms’t en over het web surft.

google-tool smartphone kiezen

Kies je als activiteit gamen, dan moet je vervolgens aangeven hoe vaak je speelt en welke genres je aanspreken. In het geval van fotografie geef je aan hoeveel kiekjes je schiet en wat je belangrijk vindt bij de camera van een smartphone. De keuzes zijn niet heel uitgebreid, maar als je genoeg activiteiten kiest, krijg je vanzelf een advies dat in de beurt van je voorkeuren komt.

Enig nadeel aan de tool is dat deze Engelstalig is. Ook moet je de keuze voor een Amerikaanse provider maken, al kun je deze stap overslaan door op ‘Choose later’ te klikken. Vervolgens krijg je een overzicht van smartphones die mogelijk geschikt zijn, met hun pluspunten en specs. De knop op de toestellen aan te schaffen, is alleen relevant voor Amerikaanse gebruikers.

→ Bekijk ons overzicht met de 30 beste Android-smartphones van 2015.

Het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu